oskarzenie

• Autor wątku Autor wątku misiu823
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

misiu823

Użytkownik
Odpowiedzi
41
niedawno zostalem oskarzony o gwalt i pobicie (W NIEMCZECH)
w sumie jest to nie prawda jak z tego wyjsc calo i co w najgorszym przypadku mi grozi
w ciagu 24 godzin dostalem zakaz zblizania sie na 100 do mieszkania w ktorym mieszkalismy . z wielkim wysilkiem odzyskalem czesc rzeczy (czesc ciuchow i dokumetow ) a jak odzyskac reszte do w sumie mam tylko rachunek (imieny )na tv bo zakupilem go ostatnio rachunki tez byly w mieszkaniu . bylem z kobieta 2 lata miszkalismy na malym mieszkaniu i w kwietniu przeprowadzilismy sie na wieksze i ja je wyremontowalem i postawilem swoie meble (czesc rzeczy kupowalismy wspolnie jak to odzyskac) . ona nie chce rozmawiac i niewiem na czym stoje tez niewiem dlaczego tak zrobila , przeciez sa inne sposoby na rozstanie sie.

Za gwalt grozi co najmniej 2 lata, § 177 II StGB. Nie ma mozliwosci zawieszenia wykonania kary. Tak wiec grozi Panu wiezienie.

Co do rzeczy to ma Pan prawo zadac wydania wszystkich swoich rzeczy, nie tylko tego co moze Pan udowodnic rachunkiem.

Pozdrawiam
Piotr kozlowski
Rechtsanwalt/adwokat niemiecki

ale ja tego nie zrobilem i nie mam na to dowodow jak to w tej sytuacji . kochalismy sie dzien wczesniej i nawet tego dnia ale nie w nocy jak podala .

ja nie mam dowodow io ona tez co w takiej sytacji

Jak nie ma zadnych dowodow, to sprawa powinna byc umorzona.

Zakaz zblizania czasem jest wydawany na wyrost, nie oznacza, ze sprawa jest juz przesadzona. Od samego zakazu zblizania mozna sie tez odwolac.

Piotr Kozlowski
Rechtsanwalt/adwokat niemiecki

gdzie trzeba zlozyc wniosek bo sprawa toczy sie w sadzie do spraw rodzinnych mimo ,ze nie mamy slubu ani dzieci dlaczego tak jest (ona sklamala ze jestesmy od konica kwietnia razem ) a na prawde 2 lata bylismy razem

a jakie konsekwecje poniesie "ona" jak sie wycofa ewentalnie bo taka obcja istnieje

§ 210 FamGG, sady rodzinne sa wlasciwe w sprawach przemocy domowej. Mieszkaliscie razem, wiec stad sad rodzinny.

Orzeczenie bylo na podst. §§ 1 f. GewSchG.

Chce Pan zlozyc odwolanie od zakazu zblizania? Wlasciwy bedzie Familiengericht ktory wydal zakaz.

Jesli chodzi o konsekwencje w przypadku wycofania wniosku, to zalezy co sie do tej pory wydarzylo. Moga to byc konsekwencje finansowe, bo karnych raczej nie bedzie.

Piotr Kozlowski

ale teoretycznie jerzeli ona sie wycofa to czy mosze skladac wniosek o odwolanie sie od zakazu zblizania czy to pojdzie automatycznie
rozmawialem z nia i ona wie ze nie wygra ja mam kilka zeczy ktore sa na moja kozysc niewiem dlaczego tak postapila ale teraz to ona sie boi konsekwecji swojego postepowania
dziekuje za porady artur

Powrót