W
wawrzyn87
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 39
Wraz z dwoma znajomymi zostaliśmy oskarżeni o czyn z art. 280 § 1 kk. w zw. z art. 275 § 1 kk. w zw. z art. 11 § 2 kk. Ja jako jedyny przyznałem się do winy i opisałem cały przebieg tego zdarzenia. Pokrzywdzeni podczas okazania rozpoznali tylko mnie, dlatego prokurator zażądał tymczasowego aresztowania dla mnie, w sądzie złożyłem obszerne wyjaśnienia i przyznałem się do winy i wypuścili mnie. Po roku dostałem wezwanie na sprawę na 9 Grudnia. I chciałbym się dowiedzieć jakie są moje szanse, ponieważ ja tylko pobiłem jednego z pokrzywdzonych, jako jedyny przyznałem się do winy (przyznałem się do pobicia i powiedziałem kto i w jaki sposób dokonał rozboju), złożyłem obszerne wyjaśnienia, a poza tym nigdy nie byłem karany. Ten który dokonał tego rozboju ma recydywę za ten sam czyn. Czy mam w takim razie szanse na wyrok w zawieszeniu? I jeszcze jedno - jeśli przed sądem złożyłem juz obszerne wyjaśnienia podczas rozpatrywania wniosku o tym. aresztowanie to czy teraz na sprawie muszę to wszystko powtarzać? Bo sprawa wygląda tak że mam problemu z mową tzn jąkam się i nie jest dla mnie łatwą sprawą zeznawać w towarzystwie reszty oskarżonych. proszę o pomoc