Oskarżony o kradzież

• Autor wątku Autor wątku Matius
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Matius

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam,

Pracuję na budowie w Niemczech od dłuższego czasu i doszły do nas słuchy że w firmie będzie selekcja, a że jestem dobrym pracownikiem czułem się bezpiecznie i pewny że zostanę. Problem polega na tym że kilka osób zmówiło się i oskarżyła mnie oraz jeszcze jedną osobę z którą dojeżdżam do pracy o kradzież maszyny... ja tej maszyny nie ukradłem tak samo jak mój kolega, a te osoby zarzekają się że widziały jak to ja z nim pakuję ją do swojego samochodu.

Szef powiadomił mnie i mojego kolegę że mamy tydzień wolnego na przemyślenie sprawy i jeżeli w ciągu tego tygodnia maszyna się nie znajdzie sprawę zgłasza na policję. Jak udowodnić swoją niewinność? Podejrzewam że polska policja przyjedzie do mojego domu i będą robić rewizję chciałbym to ominąć ponieważ mieszkam z starszą osobą która panicznie boi się policji (pamiątka z PRLu).

Nie mam żadnego alibi bo po prostu w tym czasie wracałem do mieszkania samochodem jak ta maszyna podobno zginęła.

Samo zgłoszenie nie wystarczy. W Niemczech nie dochodzi tak łatwo do przeszukań w prywatnych mieszkaniach.

Na razie sprawą zajmuje się tylko szef, nie ma żadnych dowod ow na to, że to Pan popełnił to przestępstwo. Osoby, kóre rzucają na Pana podejrzenia może Pan poinformować, że takie zachowanie jest karalne.

Pozdrawiam
Piotr Kozlowski
Panie Kozłowski , proszę zapoznać się z regulaminem forum

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót