M
mlyneek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam, sprzedałem towar na allegro, wystawiając go od ceny minimalnej 350 zł bo taka mnie interesowała i zważywszy na parametry urządzenie wystawionego i jego stan mimo wszystko była to cena bardzo korzystna pomimo wady którą uwzględniłem w opisie dokładnie, a więc kupujący wiedział co kupuje. Po dokonaniu przelewu przez kupującego ( zwyciezcy licytacji ) wysłałem towar. Jeszcze nie doszedł ale zaczalem się obawiać, czy kupujący może domagać się zwrotu? Wada urządzenia może być w jego oczach bardziej doskwierająca niż w moich, a podczas użytkowania z dnia na dzień może się zdarzyć iż się pogłębi.
W opisie aukcji zanzaczyłem, że sprzęt jest bez gwarancji, zaś sam na stronie "o mnie" na allegro mam informacje iż sprzedaję jako osoba prywatna, a zwrot przyjmuję tylko w przypadku gdy daję gwarancję rozruchową, a takiej we wskazanym przyupadku nie udzieliłem.
Jak to jest w świetle obecnego prawa? Czy muszę zgodzić się na zwrot towaru gdyby kupującemu coś się nie podobało?
Sprzęt sprawny wszystko działa
W opisie aukcji zanzaczyłem, że sprzęt jest bez gwarancji, zaś sam na stronie "o mnie" na allegro mam informacje iż sprzedaję jako osoba prywatna, a zwrot przyjmuję tylko w przypadku gdy daję gwarancję rozruchową, a takiej we wskazanym przyupadku nie udzieliłem.
Jak to jest w świetle obecnego prawa? Czy muszę zgodzić się na zwrot towaru gdyby kupującemu coś się nie podobało?
Sprzęt sprawny wszystko działa