J
Joanna1972
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witam, piszę aby się doradzić i upewnić. W 10/2014 roku mąż postawił do komisu samochód oczywiście za moją zgodą , ponieważ byłam w dowodzie byłam jako współwłaściciel. Dostaliśmy pieniądze ale właściciel komisu powiedział dla męża , że umowę prześle jak sprzeda samochód . 21.01.2015r. dostaliśmy pocztą umowę zawartą między Nami a osobą kupującą samochód za jakiś czas chyba ok 1,5 tygodnia dzwoni właściciel komisu dzwoni z informacją, że kupujący wystosował pismo o zwrot pieniędzy i samochodu gdyż po zakupie samochodu podpisaniu umowy i przerejestrowaniu samochodu na siebie dowiedział się, że trzeba naprawić parę rzeczy. My samochód postawiliśmy bez ukrytych wad to co wyszło podczas użytkowania Naszego naprawialiśmy. o innych usterkach nie mieliśmy pojęcia nadmieniam,że samochód przeszedł badania diagnostyczne bez problemu. Mało tego mechanik tej Pani napisał że do wymiany są części które wymieniliśmy rok temu i mamy na to faktury(łożyska, klocki, hamulcowe itp.)
Chciałbym zapytać może ktoś z Państwa udzieli mi odpowiedzi jak to jest ze sprzedażą samochodu przez komis kto odpowiada bo właściciel komisu twierdzi,że on jest tylko pośrednikiem i pomaga tylko Nam w tej sprawie. Czy biorąc w komis Nasz samochód za nic nie odpowiada.
Jaki jest termin od zakupu samochodu aby sprawa mogła się zakończyć, bo coś mi się wydaje, że właściciel komisu nie pomaga Nam tylko sobie ale nie do końca wiem o co chodzi.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam
Chciałbym zapytać może ktoś z Państwa udzieli mi odpowiedzi jak to jest ze sprzedażą samochodu przez komis kto odpowiada bo właściciel komisu twierdzi,że on jest tylko pośrednikiem i pomaga tylko Nam w tej sprawie. Czy biorąc w komis Nasz samochód za nic nie odpowiada.
Jaki jest termin od zakupu samochodu aby sprawa mogła się zakończyć, bo coś mi się wydaje, że właściciel komisu nie pomaga Nam tylko sobie ale nie do końca wiem o co chodzi.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam