Osoba z OLX grozi mi policją !

• Autor wątku Autor wątku mistia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mistia

mistia

Użytkownik
Odpowiedzi
92
Witam
Miałam kilka rzeczy do sprzedania więc wystawiłam na portalu OLX . Rzeczy szybko zeszły powysyłałam paczki i za pobraniem i poleconym . Niestety konto mi zablokowali i zrobiłam nowe.Osoba która prawdopodobnie coś ode mnie kupiła na nowym koncie napisała że jest zainteresowana butami gatka szmatka poprosiła o dane do przelewu bo chciała kupić . Ja jej podałam a ona na to że moje dane idą na policje . Pózniej ta osoba nic nie odpisała jak pisałam że o co chodzi.Wszystkie potwierdzenia wysyłek mam schowane więc dlaczego ktoś straszy mnie ? Wysłałam wszystko . Teraz mam zestresowany dzień przejmując się tym czy nie?

Pytanie, na które chcesz uzyskać odpowiedź.

Prawne. Kwestie strachu to raczej z kimś o wiedzy medycznej lepiej przedyskutować.
I żeby nie przedłużać. Każdy ma prawo iść na policję i się wyżalić ze swoich problemów. Czy skończy się to pocieszeniem czy wszczęciem jakiegos postępowania trudno nam wyrokować.
Zresztą przypominając sobie pani posty, to wie pani jak to jest na komisariacie :)

Ostatnia edycja:
Tak wiem nie chce już mieć z nimi nic wspólnego. W razie co potwierdzenia wszystkich wysyłek posiadam .Tylko pytanie czy oni takie osoby biorą na poważnie ? Nie mam nic do ukrycia .Kiedyś miałam taką Panią która nagle chciała odesłać towar i straszyła policją.

Powrót