ostateczne wezwanie do zapłaty ***

• Autor wątku Autor wątku okii22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

okii22

Użytkownik
Odpowiedzi
49
Witam. Opisze problem. Moja zona od przeszlo 2 lat nie mieszka pod poprzednim adresem zamieszkania. Zamieszkuje tam jej brat jego konkubina , matka , wujek i ciotka. Dnia 7.8.20r otrzymala ostateczne wezwanie do zaplaty za prad z tego wlasnie pisma dowiedziala sie iz od roku nie sa dokonywane oplaty za prad. Prad jest na nia ale tam nie zamieszkuje. zostalo juz wyslane pismo do *** iz osoby tam zamieszkujace sa zobowiazane do placenia i zeby sciagli licznik i odcieli prad w zaistnialej sytuacji. Dodam jeszcze iz to wszystko wina konkubiny brata przeciw ktorej juz toczy sie postepowanie o podrobienie podpisu i sprzedaz nie jej wlasnosci.Co w takiej sytuacji mozna zrobic i do jakiego wlasciwego sadu skierowac sprawe. Dziekuje za pomoc
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W *** zapłacić i wypowiedzieć umowę.
Wobec osób użytkujących a nie płacących dochodzić zapłaty.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
rozumiem ale dzie mam to napisac , zgłosic odnosnie dochodzenia zaplaty

Wyślij poleconym lub daj osobiście, za potwierdzeniem odbioru wezwanie do zapłaty.
Wyznacz jakiś termin. W razie braku zapłaty pozostaje sąd.

Dzis zona dostarczyła i zapowiedziala ze maja czas do konca tygodnia ale widzialem ze zero przejecia. A umowa za energie na 99% zostala juz rozwiazana tylko jeszcze pradu nie odcieli o dziwo. Wiec raczej pozostanie sad. Mam rozumiec ze pisze do sadu w zakresie poeodztwa cywilnego i poprostu opisuje cala zaistniala sytuacje? Jeszcze raz dziekuje za pomoc

Powrót