V
verufael
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, niedawno na mój adres przyszło pismo odnośnie wezwania do spłaty zadłużenia, którego nigdy nie miałam. Nie brałam żadnych pożyczek ani nic. Jednakże na piśmie jest moje imię i nazwisko i adres. Zadzwoniłam do nich z prośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji. Po podaniu swoich danych okazało się, że nie posiadają takiej osoby w bazie klientów i że zaszła pomyłka. Poprosiłam w takim razie o wysłanie przez nich pisma oświadczającego zaprzestanie jakichkolwiek czynności windykacyjnych co do mojej osoby by nie mieć później problemów w razie czego. Przystali na to i czekam na owe pismo. Mam jednak kilka pytań:
Czy taki błąd mógł zaistnieć i czy firma ma obowiązek wyjaśnić co to był za błąd (w sensie czy była to pomyłka w adresie, zbieżność nazwisk itp)?
Co w takim razie powinni zamieścić w oświadczeniu bym później nie miała z tytułu tej pomyłki żadnych problemów?
Czy taki błąd mógł zaistnieć i czy firma ma obowiązek wyjaśnić co to był za błąd (w sensie czy była to pomyłka w adresie, zbieżność nazwisk itp)?
Co w takim razie powinni zamieścić w oświadczeniu bym później nie miała z tytułu tej pomyłki żadnych problemów?