oświadczenie o stanie rodzinnym, majątku, dochodach i źródłach utrzymania

• Autor wątku Autor wątku albi377
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

albi377

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Co prawda jeszcze nie komornik, ale może się zbliżać.
Sąd chce ode mnie 50 PLN za sprawę spadkową na której zrzekłem się długów. Napisałem rok temu podanie o umorzenie i myślałem, że wszystko zostało załatwione. Jestem studentem, nie zarabiam, jestem na utrzymaniu rodziców. Jakiś czas temu dostałem wezwanie do zapłaty, więc jeszcze raz napisałem podanie o umorzenie, bo nie mam z czego zapłacić.
Przyszło mi z sądu pismo, żeby uzupełnić brakujące dane i oświadczenie o stanie rodzinnym, majątku, dochodach i źródłach utrzymania. W razie jakbym minął się z prawdą to grozi mi kara 1000zł. \I tu pojawiają się moje pytania:
czy mam pisać w oszczędnościach, że posiadam 13 PLN, 50 czeskich koron i 3 dolary?
Czy mogą sprawdzić saldo mojego konta? Czy muszę wpisać dokładnie ile tam mam, czy mam się pozbyć tych pieniędzy (mam konto w polskim banku)?
Czy jak inwestowałem w surowce mam napisać, że posiadam "papier" na 7kg miedzi?

Powiem szczerze, że poza faktem, że nie mam w tym momencie 50 PLN, nie chcę płacić. Postawili mnie w sytuacji: żeby nie mieć długów muszę zapłacić, a jak nie zapłacę będę musiał płacić.

może ktoś pomóc i mniej więcej napisać co mam zawrzeć w tym oświadczeniu - tzn jest gotowy druczek, ale czy mam pisać, o ww "pierdołach"

Powrót