Oświadczenie,podpisać czy nie?

• Autor wątku Autor wątku zuzia1310
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zuzia1310

zuzia1310

Użytkownik
Odpowiedzi
294
Witam. Kompletnie nie miałam pojęcisa gdzie zadać pytanie. Otóż mój syn chce wziąć udział w naborze do Akademi Młodych Orłów organizowanym przez PZPN wypełniłam deklarację ale zastanawia mnie jedna róbryczka w której to napisano.....[* Wyrażam zgodę, bez zobowiązań i rekompensaty dla mnie ani dla dziecka/zawodnika, do publikacji, pokazywania i wykorzystywania przez Polski Związek Piłki Nożnej z siedzibą w Warszawie (02-366) przy ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 7, w zależności od wyboru zdjęć, wizerunku, portretu dziecka/zawodnika, utrwalonych podczas treningów w Akademii Młodych Orłów, oraz nazwiska, głosu i danych biograficznych dziecka/zawodnika z testów sprawności fizycznej i piłkarskiej w dowolnym formacie i we wszystkich mediach istniejących obecnie i w przyszłości na całym świecie. Materiały te będą mogły być wykorzystywane przez podmioty trzecie wyłącznie za zgodą Polskiego Związku Piłki Nożnej.
Data, Podpis………………………………………] czy nie wrzucę dziecka na jakąś minę, czy nie jest to zbyt zobowiązujące. Doradźcie.

Jest to zezwolenie na rozpowszechnianie wizerunku. Raczej PZPN nie będzie sprzedawać plakatów z wizerunkiem dzieci. Jest to raczej zgoda na publikację w gazecie czy na stronie internetowej PZPN.

Powrót