I
IwonaJaniak
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam. Mam problem i byłabym niezmiernie wdzięczna za pokierowanie mnie na odpowiedni tor by go rozwiązać. Zacznę od początku. Tydzień temu wykupiliśmy wycieczkę last minute do Albanii z moim narzeczonym. Jego dowód miał krótką datę ważności, która opiewała na jeszcze dwa miesiące i tydzień licząc od daty powrotu z Albanii. W biurze podróży, Pani zajmująca się sprzedażą czytała tę datę i zapewniała nas mimo naszych obaw, że nie będzie problemu z wylotem na ten dokument. Pełni optymizmu pojechaliśmy na lotnisko w wyznaczonym terminie i ku naszemu zaskoczeniu podczas odprawy nie wpuszczono nas na pokład samolotu z powodu terminu ważności dowodu osobistego mojego narzeczonego. Oczywiście ja tez zrezygnowałam w tym momencie z mojego wylotu bo nie wyobrażałam sobie samotnej podróży ze względu na swoje bezpieczeństwo i to, że wycieczka ta miała być zwieńczeniem naszych zaręczyn. Straciliśmy 400 zł na dojazd na lotnisko i z powrotem , wycieczka kosztowała nas 3 tysiące złotych i niezliczoną masę nerwów. Po powrocie do Łodzi od razu udaliśmy się do biura podróży i zastaliśmy tam bardzo zdziwioną Panią, która nam tę wycieczkę sprzedała. Rozłożyła ręce w niemocy nie wiedząc jak postąpić. Gdy powiedziałam, że nie mam zamiaru zostawić tak tej sprawy, Pani zaoferowała, że w moim imieniu wyśle pismo do organizatora imprezy o rekalkulację kosztów. Teraz myślę, że niewłaściwie postąpiłam zgadzając się na taki obrót sprawy. I moje pytanie brzmi czy mam szanse odzyskać pieniążki skoro sprzedawca wprowadził mnie umyślnie bądź nieumyślnie w błąd? gdzie skierować teraz swoje kroki ?
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.