Oszukana przez obcego

• Autor wątku Autor wątku monika37
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

monika37

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam was serdecznie. Piszę do was tutaj gdyż mam ogromny problem.

Zostałam oszukana przez człowieka któremu zaufałam. Poznałam go na czacie, po rozmowie okazało się że ów człowiek może mi pomóc w nurtującym mnie problemie, a mianowicie miał załatwić mi pracę za granicą. Za swoją usługę zażądał 3500 PLN. Twierdził że zorganizuje mi dobrą pracę w anglii, wraz z zakwaterowaniem. Powierzyłam mu pieniądze.
Na moje nieszczęście pieniążki dałam mu beż żadnego papierka, poświadczenia czy umowy.

Ten człowiek tel miał pewnie na kartę gdyż cały czas jest wyłączony.

Jedyne co mam to numer rejestracyjny jego pojazdu.

Czy jest jakaś szansa aby udało mi się odzyskać pieniądze?

Jak mogę coś zadziałać. Proszę - pomóżcie, jestem załamana

Okoliczności nawet nie skomentuję, bo ręce opadają...

Zgłoś jak najszybciej sprawę policji. Być może jest więcej oszukanych i uda się policji gościa namierzyć.

Hmmm problem polega na tym że on nie szukał na tym czacie ludzi do pracy. Rozmowa zaczela sie normalnie, ja mu cos napomknęłam że szukam pracy za granicą i że dla swietego spokoju chciałabym komuś zapłacic za pomoc w ogranizacji. I on wtedy napisał ze moze mi pomoze. Spotkalismy się pare razy,dogadalismy sie i dałam mu pieniądze.

A co jesli nie ma wiecej poszkodowanych? Co jesli to byl jeden taki przypadek? Jak ja mu udowodnie ze dałam mu pieniążki? Jak już pisałam nie mam nic. Ani umowy, ani swiadkow

Trudno powiedzieć, jakie są szanse na znalezienie gościa i tym bardziej odzyskanie pieniędzy.
Ponowię radę:
Zgłoś sprawę na policję. Nie twierdzę, że zdziałają wiele, bo tego nie wiem, ale na pewno więcej, niż Ty, pisząc na forum, bo przez forum prawne raczej tego oszusta nie znajdziesz.

skoro masznumery rejestracyjna pojazdu to wlaściciela da radę namierzyć... czy on jest tym z kim rozmawiałaś trudno powiedzieć.... inna sprawą jest kwestia dowodowa przekazania pieniędzy w przypadku gdyby osoba zaprzeczyła że je od ciebie otrzymała...

monika możesz skontaktować się z gg 3113486

Powrót