Oszukani przez komisję rekrutacyjną PK

• Autor wątku Autor wątku dexter0007
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dexter0007

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich, piszę może w nietypowej sprawie ale sam nie jestem w stanie tego załatwić.
Próbuję się dostać na kontynuację studiów inżynierskich na Politechnice Krakowskiej. Złożyłem dokumenty w terminie i dopełniłem wszystkich warunków ale nie zostałem przyjęty bo specjalność którą wybrałem nie została uruchomiona przez zbyt małą liczbę chętnych. Przy składaniu dokumentów dostałem informację od osoby przyjmującej papiery że w wypadku braku chętnych na daną specjalność komisja dzwoni do mnie i proponuje inną, a naboru dokonują na podstawie średniej ocen. Moja średnia nie jest jakaś świetna bo tylko 4.01 ale najniższa przyjęta osoba ma średnią 3.75.
Niestety nikt nie zadzwonił że dana specjalność nie zostanie utworzona to samo ze specjalnością alternatywną którą wybrałem. W efekcie zostałem nie przyjęty i nawet nie raczyli dać znać dlaczego.
Czy jest ktoś w stanie pomóc mi jakoś sensownie przeprowadzić sprawę aby dostać się na te studia. Nie ważne jaka specjalność byle tylko iść na ten kierunek.

Dziękuje i pozdrawiam Tomek.

Złóż podanie o przyjęcie na inny wybrany kierunek + ewentualnie wskaż dwa inne.
Uzasadnij, opisując w jakiej zostałeś postawiony sytuacji.
Odpowiedź musisz otrzymać na piśmie ( domagaj się tego), w razie odmowy, złożysz zazielenienie do Kuratorium ( opierając swoją skargę na odpowiedzi, którą musisz otrzymać z uczelni).

Dziękuję za podpowiedź, będę w poniedziałek rozmawiał z dziekanem i złożę odwołanie.

Pozdrawiam Tomek

Powrót