Oszukany na Allegro PILNE

• Autor wątku Autor wątku progoliathd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

progoliathd

Witam, chciałbym aby ten post zobaczyło większe grono osób, niektórzy mogą być w tym obeznani, wiedzieć więcej, każde słowo się liczy, jeśli trafiłem w zły dział proszę o nakierowanie mnie lub przeniesienie tego posta w dobry dział.

Chodzi o to, że: Zakupiłem na Allegro 3 dni temu (dokładnie równo 72h)
grę a dokładniej klucz aktywacyjny na grę, którą aktywuję i zatrzymam na znany chyba wszystkim koncie steam. (na dole link do aukcji)

W opisie aukcji było napisane, że klucz wysyłany jest automatem natychmiastowo lub z lekki opóźnieniem 72h dlatego właśnie teraz piszę i nie tylko dlatego PROSZĘ CZYTAJ DALEJ.

Ze sprzedającym miałem kontakt tylko 2 razy, gdy odpisał mi jednym słowem na wiadomość, że klucz zaraz wyśle, a ciągle go nie ma. Można pomyśleć, że jestem niecierpliwy, ale to nie tak.

Na samym dole aukcji w opisie jest zamieszczone przez niego krótka wiązanka, że klucz może nie działać. Nie zauważyłem tego wcześniej a dokładnie czytałem nie wiem czy można to edytować tylko to mi wpadło do głowy.

Nie chciałbym, żeby ktoś tak oszukiwał ludzi i wprowadzał ich w błąd, bo jedynym nie jestem.

Czy mogę coś z tym zrobić? Chciałbym jutro iść na policję tylko, gdy odwiedziłem teraz te aukcje i zobaczyłem te wiązankę to aż mnie ciarki przeszły, że już nic z tym nie zrobię .. Czuję się oszukany i ktoś to zrobił celowo. Długo czekam codziennie patrzę czy to nie dotarło, a teraz ma się okazać, że i tak nic nie dostanę. Proszę po prostu postawić się na moim miejscu jako kupujący i zastanowić się co byś zrobił, gdybyś tak jak ja kupił ten klucz.

Ma ktoś rady/jakieś paragrafy lub jest ktoś obeznany? Co mogę zrobić? Może jakiś zwrot cokolwiek prosiłbym o pomoc, aż nie wiem jak to rozpisać dokładniej, ale proszępytać to na wszystko odpowiem.

LINK do aukcji: http://allegro.pl/counter-strike-global-offensive-cs-go-klucz-steam-i6870686551.html

progoliathd napisał:
Ma ktoś rady/jakieś paragrafy lub jest ktoś obeznany? Co mogę zrobić? Może jakiś zwrot cokolwiek prosiłbym o pomoc, aż nie wiem jak to rozpisać dokładniej, ale proszępytać to na wszystko odpowiem.

Przecież podobne wątki były już poruszane na forum. Wystarczy zapoznać się z archiwum forum.

Poza tym masz POK.

Powrót