oszukany przez operatora telefonii komórkowej

• Autor wątku Autor wątku wojokolo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wojokolo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Proszę o pomoc. W 2012 r podpisałem w salonie umowę na 36 mcy (aktualnie do 08.2015) z abonamentem + telefon na kwotę 74 zł. Był to nowy plan taryfowy gdyż wcześniejszy, który był podpisany w 2010 r. był minimalnie niższy. Pan w salonie twierdził, że nowy pakiet ma większe możliwości i tańsze połączenia. Było niby wszystko ok. (z tego telefonu korzystała żona, cały czas brakło jej na koncie i doładowywała się kartą) ale w styczniu 2015 dostajemy pismo, że operator już nie ma w ofercie naszego planu taryfowego i mogę wypowiedzieć umowę do 08.02.2015 lub przejść na ich plan obecnie dostępny w ofercie niższy. Okazało się, że pan w salonie nie wprowadził do systemu nowego planu taryfowego z 2012 r i tak sobie płaciłem, a żona się wkurzała. Poleciałem zaraz do salonu a tam pani mi mówi, że mam złożyć reklamacje, ale ona nie ma pewności, że mogę zmienić operatora bez konsekwencji. Czekam teraz na rozstrzygnięcie reklamacji, mam czas do 08.02.2015. Każdy mówi mi coś innego. Jeśli ktoś miał podobną sytuacje lub zna np. podstawy prawne przejścia do innego operatora lub wypowiedzenia obecnej umowy proszę o info. :x:mad:

Powrót