Oszukany przez sprzedajacego samochod

• Autor wątku Autor wątku rayan_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rayan_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam
zwracam sie z prośbą o pomoc w rozwiązaniu pewnej dość nieprzyjemnej sytuacji

tydzień temu zakupiłem samochód, zostałem poinformowany o kilku jego wadach i zdecydowałem sie na zakup pojazdu z tymi wadami, wysłuchałem od sprzedającego wskazówek dotyczących naprawy tych usterek, ale niestety okazało sie, że po zrobieniu tego o czym sprzedający mówił stan pojazdu sie nie poprawił, wręcz sie pogorszył w ciągu tych kilku dniu zostało odkryte wiele usterek które uniemożliwiają funkcjonowanie pojazdu, o których w żadnym stopniu nie zostałem powiadomiony

chciał bym rozwiązać ta sytuacje w sposób zgodny z prawem a oczekiwał bym porostu zwrotu zapłaconej sumy (ewentualnie kosztów które poniosłem ) w zamian za zwrot sprzedającemu pojazdu, jak to zrobić, jakich argumentów użyć, w rozmowie ze sprzedającym, czym podeprzeć swoje zdanie, czy ewentualnie mogę dochodzić swoich praw w inny sposób? proszę o szybka odpowiedz bo aktualnie w ten pojazd włożyłem pieniądze z myślą o tym ze będę mógł sie nim poruszać bez czego pracować nie mogę, niestety jak sie okazało pojazd posiada dużo więcej wad

pozdrawiam rayan_[/url]

jesli dogadam sie ze sprzedajacym jak zakonczyc sprawe zebym przestal byc wlascicielem pojazdu bo aktualnie jestem w jaki sposob uniewaznia sie umowe a jak wyglada sytuacja z podatkiem ktory zostal juz zaplacony?

Powrót