Oszuści z banku l.b.!!!

• Autor wątku Autor wątku brandon11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brandon11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Około dwóch lat temu w oddziale l.b. Pani wyliczyła mi sumę do spłaty kredytu i go spłaciłem.wszystko było ok. Do dnia wczorajszego.dostałem telefon z działu windykacji tego banku że jeszcze ten kredyt nie został spłacony!!było to jak grom z jasnego nieba!!to ja mam płacić za pomyłkę pracownika który nie umie liczyć!!!napisałem reklamację ale nie wiem czy ją przyjmą!!niestety jak ktoś się myli to niech za swoje błędy płaci a nie że pracownik nie umie liczyć i wprowadza klienta w błąd!!proszę o pomoc co dalej z tym zrobić jak nie uwzględnią reklamacji.

brandon11 napisał:
Pani wyliczyła mi sumę do spłaty kredytu i go spłaciłem..

a masz na piśmie ,że po spłaciłeś cały kredyt wraz z wszystkimi opłatami, kosztami itp.?

masz harmonogram spłaty jako złącznik do umowy ?

ehm polecam wyciągnąć dokumentacje kredytu z banku na początek:D i sprawdzić czy wszystkie wpłaty doszły(przykładowo).

skoro pani z banku zrobiła rozliczenia na dany dzien, Pan wpłacił - dostał pan potwierdzenie ? spłaty kredytu ? albo samo potwierdzenie wpłaty z datą ?

Brandon, mielismy taką samą sytuacje! pozyczka spłacona 7 lat temu w całosci (mamy kwity), dwa tygodnei temu przychodzi wezwanei komornicze itp. My przez te 7 lat nei dostalismy żadnego pisma z l.b., że jest zadluzenie! Pełni wscieklosci napisalismy do l.b. pismo (kopie do akncelarii prawnej, komornika, i kilkunastu instytucji czy stowarzyszeni związanych z branżą bankową) z uzasadnieniem, że taka a taka pozyczka zostala splacona w dniu ... (plus kopie przelewu). Okazalo sie, że w l.b. źle zaksięgowano tamtą wpłatę (nie na całkowitą spłątę, ale na jakies "konto techniczne"). Ewidentny błąd banku, czekamy teraz na ich pisemne oswiadczenie i dokument o anulowaniu postepowania egzekucyjnego.
Nie poddawaj się, nei denerwuj, tylko na spokojnie przedstaw swoje racje. i walcz o swoje!

Powrót