D
dziejko
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Witam,piszę tego posta w imieniu znajomego który stał się ofiarą oszustwa -tak bynajmniej mi się wydaje-no ale po kolei,od jakiegoś czasu na portalach internetowych typu allegro .olx.czy sprzedajemy,pl pojawiają się oferty sprzedaży dokumentów do różnych pojazdów ,no i znajomy postanowił nabyć taki dokument do ciągnika typu sam ,zresztą takich traktorków jest masa a po zmianie przepisów nowa rejestracja takiego sam-a jest raczej niemożliwa bądz nie opłacalna no ale wracając do sedna sprawy ów znajomy nawiązał kontakt ze sprzedającym dogadali się co do ceny sprzedający posłał sms-em dane do wpłaty nabywca wpłaca na podane konto kwotę i kontakt się urywa ,bądz sprzedawca podaje się za inną osobę z innej miejscowości.czy istnieje jakaś możliwość aby ów znajomy odzyskał swoje pieniądze czy jest to z punktu prawnego nie możliwe , dodam iż z tego co mi mówił to w tytule przelewu nie podał iżdotyczy to dokumentów tylko że wpłaca zaliczkę.Wjego imieniu proszę o porady bo szkoda mi gościa że się dał nabrać na takie śliskie sprawy.