S
Shadow1926
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Wczoraj zostałem oszukany na kwotę 350zl. Tak tak wiem nie wysyła się pieniędzy w ciemno bo to nie allegro itd ale. Rozmawiałem z tym gościem przez telefon wydawał się normalny, chciałem żeby założył konto na allegro, stwierdził że nie ma jak aktywować, pobranie za długo trwa, zaliczki tez nie chciał mowie zaryzykuje. Poprosiłem go o zdjęcia jego dowodu osobistego aby się zabezpieczyć. Wysłał mi zdjęcia, delikatnie rozmazane ale widać personalia, pesel, serię dowodu. Dzwoniłem cały dzień na ten numer odpisywal zdawkowo ze jest w pracy i ze wysłał paczkę itd. Wkoncu napisałem mu wiadomość ze daje mu czas do południa na podjęcie działań w tej sprawie. Co mogę teraz zrobić? Iść na policje i zgłosić to ze zostałem oszukany? Przelew poszedł na konto w banku Millenium w którym ja również mam rachunek. Mogę ubiegać się od banku aby w moim imieniu wystąpili O zwrot pieniędzy podpinajac się o paragraf o wzbogaceniu się kosztem poszkodowanego itd? Sprzedający to Damian W z miejscowości Żary ul Chrobrego. Wyczytałem juz na innych portalach ze nie jestem sam i kilka osób już zostało oszukany przez ta sama osobe. Mając jego skany dowodu osobistego mogę coś zrobić. Prosze o radę. Pozdrawiam!