oszust!

• Autor wątku Autor wątku agnieszkaaacc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agnieszkaaacc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!Licze na Panstwa pomoc bo za przeproszeniem szlag mnie trafia!
Otoz w maju zeszlego roku moj tata szukal fachowca do ulozenia kostki brukowej.Od znajomego dostaj namiar na podobno sprawdzonego fachowca.
Pan ten ocenil ze calosc wraz z towarem,ktory mial zalatwic on wyniesie 15 tys.Przyjal zadatek w wysokosci 5 tys zl.Dostalismy kwitek z suma i jego podpisem,a po tygodniu kostke,ale ok metra kwadratowego.I tak jest do dzis!Zero kasy,zero kostki.Po mimo prosb z naszej strony,wielu,wielu telefonow i blagan Pan tan nadal obiecuje i na tym sie konczy.owszem,pare razy dzwonil sam,ale zapewne po to,aby uspic nasza czujnosc.Czy w sadzie mamy szanse wygrac sprawe?jakie sa jej koszty?Dodam,ze mammy jeszcze potwierdzenie odbioru przez Pana R
(rzekomego fachowca),pisma,w ktorym ponaglamy go do zwrocenia zaliczkimByl rowniez przesluchiwany,ale stwierdzil,ze kostke ulozy.Prosze o szybka rade.

wg mnie zawarliście z fachowcem umowę o dzieło i zapewne ten fachowiec prowadzi działalnosc gospodarczą, wiec wasze zobowiązanie podlega pod ustawę o sprzedaży konsumenckiej, którą stosuje sie odpowiednio - w niej są uregulowania, wg mnie macie prawo odstąpienia od umowy, ja zrobiłbym tak: wysłał list polecony z zawiadomieniem, ze w razie niepodjęcia prac w jakimiś terminie, odstąpią państwo od umowy, jeżeli odstąpicie, to powinniście zwrócic sobie wszystko co otrzymaliście, ponadto możecie żadac naprawienia szkody powstałej ze zwłoki dłużnika

[cytat="niyah"]wg mnie zawarliście z fachowcem umowę o dzieło i zapewne ten fachowiec prowadzi działalnosc gospodarczą, wiec wasze zobowiązanie podlega pod ustawę o sprzedaży konsumenckiej, którą stosuje sie odpowiednio - w niej są uregulowania, wg mnie macie prawo odstąpienia od umowy, ja zrobiłbym tak: wysłał list polecony z zawiadomieniem, ze w razie niepodjęcia prac w jakimiś terminie, odstąpią państwo od umowy, jeżeli odstąpicie, to powinniście zwrócic sobie wszystko co otrzymaliście, ponadto możecie żadac naprawienia szkody powstałej ze zwłoki dłużnika[/cytat]

Takie pismo już poszło,ale pan fachowiec stwierdzil na policji że kostke ułoży,
więc organy nic nie mogły w tej sprawie zrobic.
Posiadam potwierdzenie odbioru tego pisma i czy może to byc dowód w sprawie sądowej??

Powrót