oszust!!!!

• Autor wątku Autor wątku Sergio Brunetti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sergio Brunetti

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
mam pewien problem wraz z moimi 2 kolegami otoz doszlo do bojki w samym srodku lasu miedzy nami a 4 wedkarzami w roznym wieku zaznaczym ze oni sprowokowali i rozpoczeli bojke mnie dopadli 3 z nich no i dostalem od jednego palka teleskopowa po plecach ktora byla moja oraz mam podbite mocno oko. my z kolegami posiadalismy wiatrowki ktore byly pozabwione gazu i przed rozpoczeciem walki odrzucilismy je na bok by niezostac posadzonym o ich uzywanie..problem polega na tym ze po walce jeden z agrsorow mial rocieta skore glowy i jego kobieta zadzwonila po policje...my czekalimy spokojnie bo wiemy ze to ONI ZAATAKOWALI!!! on naklamal policji ze ja uzywalem kolby pistoletu wiatrowki do uderzania go po glowie,taki sam zarzut dostal kolega a to nieprawda poniewaz ja zadalem mu tylko jeden cios reka...
moje pytanie brzmi co grozi mi za to jesli mam zawiasy za posiadanie broni wymagajacej zarejestrowania czy moga to odwiesic czy nie???jak mam sie bronic?czy duza ilosc swiadkow mi pomoze....niestety prokuratora nam raczej niewierzy dostalismy dozor policji

dostalismy zarzut art 159 kk...
mamy zeznania swiadka i nasze zeznania, sa zgodne,czy to wystarczy by nie pojsc do wiezienia?

"duża ilość świadków" ? "w samym środku lasu " ? :)

ta duza ilość - to pewnie 2 koledzy założyciela tematu....:;)

swiadkowie to dziewczyny ktore byly z nami i zeznaly ze bylo tak jak mowie...jak na las to rzeczywiscie wtedy duzo osob bylo:)

Sergio Brunetti napisał:
mam pewien problem wraz z moimi 2 kolegami otoz doszlo do bojki w samym srodku lasu miedzy nami a 4 wedkarzami w roznym wieku zaznaczym ze oni sprowokowali i rozpoczeli bojke mnie dopadli 3 z nich no i dostalem od jednego palka teleskopowa po plecach ktora byla moja oraz mam podbite mocno oko. my z kolegami posiadalismy wiatrowki ktore byly pozabwione gazu i przed rozpoczeciem walki odrzucilismy je na bok by niezostac posadzonym o ich uzywanie..problem polega na tym ze po walce jeden z agrsorow mial rocieta skore glowy i jego kobieta zadzwonila po policje...my czekalimy spokojnie bo wiemy ze to ONI ZAATAKOWALI!!! on naklamal policji ze ja uzywalem kolby pistoletu wiatrowki do uderzania go po glowie,taki sam zarzut dostal kolega a to nieprawda poniewaz ja zadalem mu tylko jeden cios reka...
moje pytanie brzmi co grozi mi za to jesli mam zawiasy za posiadanie broni wymagajacej zarejestrowania czy moga to odwiesic czy nie???jak mam sie bronic?czy duza ilosc swiadkow mi pomoze....
1) no wcale się nie dziwię prokuraturze ,ze wam nie wierzy...

2) idzie trzech chłopaków z dziewczynami w środku lasu trzymając w ręku wiatrówki na które nie maja pozwolenia i pałke teleskopową...nagle spotykają 4 wędkarzy...i juz na sam ich widok odrzucają swoje wiatrówki... nagle wędkarze bez powodu ich "napadaja"..., wyrywaja pałkę teleskopową i uderzają pałką jednego z chłopaków...taaa

1)widocznie pan markiz nie wie ze wiatrowka o mocy ponizej 17J jest bez pozwolenia policji tak samo jak palka teleskopowa
2)wedkarze byli pijani...moze pan markiz nigdy nie widzial jak potrafia zachowywac sie pijani ludzie i czy zawsze potrzebuja powodu zeby kogos pobic

Sergio Brunetti napisał:
1)widocznie pan markiz nie wie ze wiatrowka o mocy ponizej 17J jest bez pozwolenia policji tak samo jak palka teleskopowa
2)wedkarze byli pijani...moze pan markiz nigdy nie widzial jak potrafia zachowywac sie pijani ludzie i czy zawsze potrzebuja powodu zeby kogos pobic

Ta... Masz wyrok za posiadanie broni bez zezwolenia i dalej nie znasz u. o b. i a. ?

"Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć: (...) pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału".

Nie wiedziałem gumowych teleskopowych pałek :P także jeśli prokuratura się dopatrzy to...

HAHA no no prokuratura juz wie o tej palce i niewspomina slowa o niej poniewaz posiadanie PALKI TELESKOPOWEJ JEST LEGALNE!! POSIADANIE! KUPISZ JA W SKLEPIE MILITARNYM TAK SAMO JAK PIWO CZY PApIEROSY JESLI MASZ 18 LAT.zapewniam cie ze jesli policja kiedykolwiek cie zatrzyma i znajdzie przy tobie takowa palke to ci nic niezrobia.bardzo prosze o wypowiadanie sie na temat bo tylko szerzy sie zasmiecanie tematu nieznajomoscia prawa

"Idziemy sobie spokojnie z kumplami lasem, uzbrojeni jedynie w wiatrówki i teleskopowe pałki. Normalne spokojne chłopaki, no może niektórzy na zawiasach. Aż tu nagle wypada z lasu banda pijanych wędkarzy, odbiera nam broń i leje ile wlezie"

Tu nawet nie chodzi o karalność czy nie posiadania takiej czy innej broni, ale powiem szczerze Sergio, Twoja historia brzmi naprawdę mało wiarygodnie. Ja nie osądzam - nie byłem w tym lesie, nie widziałem co się działo, nie znam Cię i nie mam żadnego powodu, by nie dawać wiary Twoim słowom. Nie dziwię się jednak prokuraturze i zarzutowi. Pozostaje Wam dowodzić swojej niewinności w sądzie.

Sergio Brunetti napisał:
HAHA no no prokuratura juz wie o tej palce i niewspomina slowa o niej poniewaz posiadanie PALKI TELESKOPOWEJ JEST LEGALNE!! POSIADANIE! KUPISZ JA W SKLEPIE MILITARNYM TAK SAMO JAK PIWO CZY PApIEROSY JESLI MASZ 18 LAT.zapewniam cie ze jesli policja kiedykolwiek cie zatrzyma i znajdzie przy tobie takowa palke to ci nic niezrobia.bardzo prosze o wypowiadanie sie na temat bo tylko szerzy sie zasmiecanie tematu nieznajomoscia prawa

Nóż też kupisz w sklepie i co z tego? Może jakiś specjalista się wypowie?

i to z tego Mieciu, że nóż też możesz legalnie nosić przy sobie

Powrót