oszustwo i kradziez w miejscu pracy

• Autor wątku Autor wątku gosienka08
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosienka08

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, pracuje w UK przez agencje i mam problem, poniewaz podczas kiedy pracowalam na hali z kantyny skradziono mi portfel z torby. Zapewniano mnie ze wszedzie sa kamery i nic sie nie stanie z moimi prywatnymi rzeczami podczas mojej nieobecnoscii. W portfelu mialam wiele potzrebnych rzeczy, tj. dowod osobisty, karty do bankomatu, pieniadze, wiele pamiatkek, i rzeczy sentymentalnych, czeki pieniezne (moj i mojego chlopaka) paragon za konsole i laptopa ktory mi sie teraz psuje. Spawe zglosilam nastepnego dnia po kradziezy na policje i do agencji mim. poprosilam o duplikat oraz zastrzezenie skradzionych czekow i poinformowalam o skradzionym porftfelu. W agencji zbywano mnie i coraz zadziej dzwoniono bym przyszla do pracy az do momentu gdy wcale przestali odbierac i dzwonic. Oszukali mnie na pieniadze ( nie zaplacono mi za 16h pracy/ 2dni) dopominalam sie, prosilam, dzwonilam i nic. Po 2 tyg prosb zglosilam sprawe do citizena, zaproponowali bym napisala e-maila do mojego koordynatora i jego zwirzchnika, dostalam odpowiedz ze 10 dni po kradziezy portfela czeki zostaly zrealizowane. Udalam sie na policje, tam skoleii kazali mi isc do banku i zapytac czy te czeki rzeczywiscie zostaly zrealizowane w tym czasie, w banku powiedzieli mi ze nie moga udzielic mi takiej informacji. Nie wiem jak dalej mam pokierowac ta sprawa, jestem juz tym wszytskim zmeczona. Prosze o jakas porade, co zrobic dalej i jak uzyskac rekompensate za straty moralne? ( niewiem czy moge to tak nazwac) Jestem uczciwa osoba ktora chce dojsc swoich praw i uzyskac za to rekompensate.

Prosze o pomoc, pozdrawiam Gosia :)

Powrót