Oszustwo Meble na Wymiar

• Autor wątku Autor wątku czarnakofi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

czarnakofi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Ponad miesiąc temu szukałam na olx fachowca który zrobiłby mi solidnie i szybko w rozsądnej cenie szafę na wymiar do przedpokoju. Odwiedził nas kilkakrotnie, wyglądał na zorientowanego w swoim fachu. Ustaliliśmy wszystkie szczegóły i przyszła pora na zaliczkę, ponad 2 tys. Spisaliśmy umowę zlecenie, Pan wystawił rachunek. Na rachunku był NIP (który faktycznie istnieje, bo sprawdzałam) i adres pod którym nie ma żadnego stolarstwa ani nic podobnego. Znam jego imię i nazwisko ale niestety nie znam adresu. Niestety okazało się że po otrzymaniu zaliczki Pan przyniósł kilka desek i tak się urwał kontakt. Fachowiec nie odbiera, dwa razy odebrał uspokajał że miał ważną sprawę, umawiał się na następny dzień, że już będzie montował szafę, lecz nigdy nie przychodził i standard- nie odbierał telefonów i nie odpisuje na wiadomości na olx, ani smsy. Pytanie, czy jest to przestępstwo? Czy mogą w jakiś sposób odzyskać pieniądze?
(Na umowie-zleceniu nie ma przedziału czasowego, w jakim czasie szafa ma być wykonana)

Powrót