B
bartezo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, wczoraj zakupiłem kartę graficzną do komputera za kwotę 825 zł. Płacone było z góry przelewem tradycyjnym (nie miałem żadnych podejrzeń ponieważ sprzedający (osoba prywatna) miał dużo pozytywów) Niestety dzisiaj rano wchodzę na email i dostaję informację od allegro, że konto sprzedającego jest zawieszone.
"Konto xxx zostało przejęte przez nieupoważnioną osobę, która następnie wystawiła na sprzedaż przedmioty. Zalecamy wstrzymanie się z wpłatą pieniędzy."
Dane imię i nazwisko i adres zamieszkania sprzedającego są najprawdopodobniej nieprawdziwe. Na razie napisałem do sprzedającego aby oddał pieniądze na wskazane konto do 3 dni. Napisałem także do allegro ale tam trzeba czekać 5 dni i więcej.
Proszę mi doradzić co mam w tej sprawie zrobić aby odzyskać pieniądze.
"Konto xxx zostało przejęte przez nieupoważnioną osobę, która następnie wystawiła na sprzedaż przedmioty. Zalecamy wstrzymanie się z wpłatą pieniędzy."
Dane imię i nazwisko i adres zamieszkania sprzedającego są najprawdopodobniej nieprawdziwe. Na razie napisałem do sprzedającego aby oddał pieniądze na wskazane konto do 3 dni. Napisałem także do allegro ale tam trzeba czekać 5 dni i więcej.
Proszę mi doradzić co mam w tej sprawie zrobić aby odzyskać pieniądze.