Oszustwo na allegro

• Autor wątku Autor wątku rgverh
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rgverh

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, kupiłem telefon na allegro. Normalnie dostałem numer konta, e-mail się zgadzał jak ten z allegro. Wpłaciłem 700zł na konto. Czekam tydzień - nic. Słałem setki e-maili ale nie otrzymywałem odpowiedzi. W końcu postanowiłem zadzwonić. Mówię mu o co chodzi a ten taki zdziwiony. Mówi, że oddzwoni. Oddzwonił i powiedział, że najprawdopodobniej ktoś się włamał na jego konto i wystawił aukcję, i że sam się dziwił otrzymując te e-maile ode mnie. Aukcja zakończyła się 27 listopada, a 3 grudnia otrzymał pozytywa za jakąś inną aukcję. Jakiś uszczelniacz chyba. Mi mówi że nie on wystawiał. Jestem poirytowany tą sytuacją, bo 700zł to niemała suma. Aha, jak podawał numer konta, to w jego adresie numer ulicy się różnił od tego z allegro. Adres e-mail był identyczny.
Iść na policję czy co robić, bo mi normalnie ręce opadają.

jesli gosciu sie nie przyznaje to nie zostaje nic innego niz isc na policje i zglosic do ochrony konsumentow allegro

Proszę wysłać mu najlepiej poleconym na jego adres z żądaniem zwrotu pieniędzy lub wydania towaru w ciągu 7 dni od dnia dostarczenia pisma w przeciwnym razie sprawa zostanie skierowana do sądu i zostaną poinformowane organy ścigania. Poczekać, jeśli nic nie da udać się na policje

heh ale dziwny typ zadzwonił i powiedział że odeśle pieniądze, bo telefon uległ zniszczeniu. :D(Który raz już to słyszę?) I tak pewnie za tydzień jakby nigdy nic wystawi telefon ponownie. Dziwne, że nagle mu się przypomniało o aukcji. No nic pozostaje czekać.

Ostatnia edycja:
Powrót