Oszustwo na Allegro!

• Autor wątku Autor wątku marta1503
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marta1503

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam pewien problem.
Jakiś czas temu kupiłam na Allegro zegarek oczywiście pieniążki wysłałam i czekałam na przesyłkę, lecz mijał tydzień a zegarka nie było. Napisałam wiec wiadomość do sprzedawcy kiedy i ile muszę czekać na przesyłkę. Facet wysłał mi jakaś stronę ze śledzeniem przesyłki. Okazało się ze idzie z Chin. Z tak daleka przesyłki idą dość długo wiec czekałam jeszcze tydzień. Wchodziłam co jakiś czas na stronę która mi sprzedawca wysłał by sprawdzić gdzie przesyłka się znajduje. Lecz tam od daty nadania nic się nie zmienia. Czekam już ponad miesiąc na przesyłkę, a sprzedawca jak pisze do niego nie odpisuje na moje wiadomości.

Moje pytanie. Co mogę zrobić by odrzyskac moja przesyłkę.

Czy na aukcji była informacja odnośnie dostawy? Jaką opcję zaznaczyłaś jeśli tak?

Zapomniałam dodać ze zaraz jak kupiłam zegarek to na drugi dzien dostałam informacje od Allegro ze sprzedawca usunął ofertę kupna. :confused:

Strona Poczty Polskiej zwraca informację o nadejściu przesyłki do UP Suwałki 1

marta1503 napisał:
Śledź przesyłkę | R4v.pl
tutaj jest link odnośnie śledzenia przesyłki.

Po części sprawa jest prosta tym bardziej, że identyczny wątek był niedawno na forum (dotyczący identycznego problemu.)

Poszukaj go i zobacz co ludzie w nim pisali.

Jak coś mozesz skorzystać z POK.

marta1503 napisał:
Zapomniałam dodać ze zaraz jak kupiłam zegarek to na drugi dzien dostałam informacje od Allegro ze sprzedawca usunął ofertę kupna. :confused:
Nie ma takiej możliwości.

arturoooo napisał:
Chyba, że to w/w serwis usunął aukcje jako np. niezgodną z regulaminem.

To nie powoduje unieważnienia zawartych umów.

ja sam zamawiałem z zagranicy i wiem że dochodziły przesyłki nawet po 2miesiącach a niektóre nie doszły do tej pory po ponad 7miesiącach a sprzedający i tak mi pisza żebym czekał (bank zwrócił mi pieniądze).
Druga sprawa to że czas działa moim zdaniem na twoją niekorzyść. Zaloguj na allegro i rozpocznij spór ze sprzedającym napisz co i jak, jeżeli nie otzrymasz odpowiedzi w jakimś tam czasi to pracownik allegro powinien pomóc. Sprawdź DO KIEDY możesz wystawić komentarz za tą aukcję bo skończy się czas i nie wystawisz nawet komuś opinii za to.
Jeżeli nie otrzymałaś towaru za który zapłaciłaś sprzedającemu to już jego problem i powinien Ci oddać pieniądze.
Ekspertem nie jestem ale takie podstawy wiem.

Rozpocznij spór i skontaktuj się z kupującym zagroź zgłoszeniem sprawy gdzieś może to go ruszy.

qazxc napisał:
Rozpocznij spór i skontaktuj się z kupującym zagroź zgłoszeniem sprawy gdzieś może to go ruszy.

Autorka wątku odebrała przesyłkę z Chin 9 maja.

I nie skasowała wątku...

Tak na marginesie, to zamawiam sporo z chin i w przypadku detalicznych zamówień to zupełnie normalny termin dostawy. Nie szybki, nie wolny - ot idealnie typowy przykład.

Powrót