Oszustwo na OLX

• Autor wątku Autor wątku chdwx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

chdwx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie,
W ostatnią sobotę dokonałam zakupu telefonu znalezionego na portalu olx. Po wcześniejszym umówieniu spotkałam się ze sprzedającym, po to by mieć możliwość sprawdzenia sprzętu przed zakupem. Wg sprzedającego jedyną wadą telefonu był brak zaślepki, na wymianę której sprzedający zszedł z ceny. Na drugi dzień odkryłam, że uszkodzone jest również gniazdo słuchawkowe, a potem zorientowałam się, że w telefonie nie działają wibracje. Koszt naprawy tych wad to łącznie 240zł.
Aktualnie nie mogę dodzwonić się do sprzedającego. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę zgłosić tą sprawę na policję w wypadku dalszego braku odpowiedzi z drugiej strony?

Shocked napisał:
Więc jak planujesz dowieść swego?
Mam na koncie rozmowę w której sprzedający zapewnia, że brak zaślepki jest jedynym mankamentem jeśli o to chodzi

A pada w niej IMEI, który pozwoli jednoznacznie potwierdzić czego rozmowa dotyczy?

Spróbuj złożyć reklamację i powołać się na tę rozmowę.

Do kogo i jak skoro jedyny namiar na sprzedającego to nr telefonu i kontakt przez OLX?

chdwx napisał:
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy mogę zgłosić tą sprawę na policję w wypadku dalszego braku odpowiedzi z drugiej strony?

Co dokładnie chcesz zgłosić na Policję? :o

Shocked napisał:
Do kogo i jak skoro jedyny namiar na sprzedającego to nr telefonu i kontakt przez OLX?
Do sprzedawcy. Wyślij reklamację przez formularz OLX i na SMS.

Powrót