Oszustwo OLX

• Autor wątku Autor wątku adriano99000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adriano99000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam! Ponad tydzień temu na portalu OLX, uzgodniłem z pewnym użytkownikiem wymianę moje komputera na jego konsole PS4. Zdzwonilismy się, uzgodniliśmy jak przebiegnie wymiana. Komputer wysłałem kurierem w środę 09.06.2016r, paczka dotarła na drugi dzień tj; 10 czerwca, koleś napisał, że trochę miał problemów z włączeniem komputera, ale wszystko ogarnął i wszystko działa jak należy, i że paczkę wyślę jutro tj, piątek 11.06.2016r, w piątek napisal, że jednak nie da rady, paczkę ma spakowana i wyślę konsole w poniedziałek. Po czym w ten sam dzień usunął aukcje jak i konto. Do dziś czyli ponad 1.5 tygodnia, paczki nadal nie mam, a na nr telefonu włącza się cały czas poczta.
Mam wszystkie jego dane, jak i archiwum naszej rozmowy z OLX, oraz potwierdzenie wysłania paczki jak i jego odbioru z podpisem pod wskazanym adresem. Czy jest mozliowsc odzyskania PC jeśli zglosze sprawę na Policję? Czy będą mogli coś z tym zrobić? Chciałbym po prostu wiedzieć na czym stoję i czy można jeszcze coś zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedź!

stoisz na tym,że musisz zgłosić sprawę na Policji,lub Prokuraturze o oszustwo. Zarchiwizuj sobie wszystkie kontakty i korespondencję,bo będą potrzebne. Jaka wartość jest twojego sprzętu,bo będzie to potrzebne do kwalifakcji czynu.

Wszystko rozmowy i nr nadania i odbioru mam już wydrukowane. Komputer wyceniam na 1200-1300 zł

W takim razie jutro udam się na najbliższy komisariat i zgłaszam sprawę jako przestępstwo. Mam nadzieję, że Policja coś konkretnego w tej sprawie zrobi, dziękuję za pomoc

Musi,łaski nie robi.czasem nie daj się zbyć.

Powrót