M
MrEcuador
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Dzień dobry
Proszę o poradę bo nie wiem co dalej robić
Krótko opiszę cała sytuację:
Znalazłem interesujące mnie ogłoszenie (Konsola Nintendo Wii 150 zł) niespełna 2 tygodnie temu
Wysłałem sms z zapytaniem czy oferta jest aktualna
Sprzedający odpisał że tak więc odrazu zadzwoniłem i ustaliliśmy że wyśle mi konsolę paczkomatem w cenie 14 zł
Zrobiłem przelew na drugi dzien i wysłałem print screen z aplikacji (potwierdzenie przelewu dostaję z jednodniowym opóźnieniem)
Wszystko super. Nic nie wskazywało żeby osoba była jakimś oszustem.
Niestety kontakt sie urwał
Tzn. 2 x udało mi się dodzwonić: raz z mojego numeru - tlumaczyl sie ze byl w szpitalu w co nie uwierzylem (ale ok zaczekam)
Nie wyslal paczki
Potem znów nie odbierał wiec zadzwoniłem z numeru mojej mamy
Powiedział ze tym razem miał włamanie w domu i wybita szybe
Powiedziałem mu ze nie wierze w to i nic mnie juz nie obchodzi i ma zwrocic natychmiast pieniądze
Pytał czy może wysłac konsole odpowiedziałem ze nie chce z nim robic żadnych interesów i chce zwrot 150 zł + 14 zł za przesyłke a jesli nie odda do poniedzialku (zeszlego) to ide z tym na policje.. rozłaczył się
Kasy ani sprzętu jak nie było tak nie ma
Byłem w zeszły poniedziałek na komisariacie i opisałem cala sytuacje
Wpierw sugerowali żebym złożył zawiadomienie przez email
Powiedziałem ze nie chce być zbywany i prosze mnie poważnie potraktować bo nie dość że mam problemy zdrowotne i jestem bezrobotny ti jeszcze mnie oszukany.. poczekałem 1,5h w poczekalni i w koncu mnie przyjeli
Zostawiłem policji dowod przelewu z banku, wydrukowane rozmowy z olx i sms
I dostałem jakieś papiery
Nie pamiętam teraz jaki paragraf wpisali ale chyba coś z oszustwem
Mam czekać na wiadomość i tyle
Co mam dalej robić ? Dzwonić do tego gościa i powiedzieć ze sprawa jest na policji żeby szybciej oddał kasę czy co ?
Dla mnie 160 zł to nie jest mało tym bardziej że szukam pracy
Bardzo proszę o poradę
Proszę o poradę bo nie wiem co dalej robić
Krótko opiszę cała sytuację:
Znalazłem interesujące mnie ogłoszenie (Konsola Nintendo Wii 150 zł) niespełna 2 tygodnie temu
Wysłałem sms z zapytaniem czy oferta jest aktualna
Sprzedający odpisał że tak więc odrazu zadzwoniłem i ustaliliśmy że wyśle mi konsolę paczkomatem w cenie 14 zł
Zrobiłem przelew na drugi dzien i wysłałem print screen z aplikacji (potwierdzenie przelewu dostaję z jednodniowym opóźnieniem)
Wszystko super. Nic nie wskazywało żeby osoba była jakimś oszustem.
Niestety kontakt sie urwał
Tzn. 2 x udało mi się dodzwonić: raz z mojego numeru - tlumaczyl sie ze byl w szpitalu w co nie uwierzylem (ale ok zaczekam)
Nie wyslal paczki
Potem znów nie odbierał wiec zadzwoniłem z numeru mojej mamy
Powiedział ze tym razem miał włamanie w domu i wybita szybe
Powiedziałem mu ze nie wierze w to i nic mnie juz nie obchodzi i ma zwrocic natychmiast pieniądze
Pytał czy może wysłac konsole odpowiedziałem ze nie chce z nim robic żadnych interesów i chce zwrot 150 zł + 14 zł za przesyłke a jesli nie odda do poniedzialku (zeszlego) to ide z tym na policje.. rozłaczył się
Kasy ani sprzętu jak nie było tak nie ma
Byłem w zeszły poniedziałek na komisariacie i opisałem cala sytuacje
Wpierw sugerowali żebym złożył zawiadomienie przez email
Powiedziałem ze nie chce być zbywany i prosze mnie poważnie potraktować bo nie dość że mam problemy zdrowotne i jestem bezrobotny ti jeszcze mnie oszukany.. poczekałem 1,5h w poczekalni i w koncu mnie przyjeli
Zostawiłem policji dowod przelewu z banku, wydrukowane rozmowy z olx i sms
I dostałem jakieś papiery
Nie pamiętam teraz jaki paragraf wpisali ale chyba coś z oszustwem
Mam czekać na wiadomość i tyle
Co mam dalej robić ? Dzwonić do tego gościa i powiedzieć ze sprawa jest na policji żeby szybciej oddał kasę czy co ?
Dla mnie 160 zł to nie jest mało tym bardziej że szukam pracy
Bardzo proszę o poradę