Oszustwo? Rachunek za 0700

• Autor wątku Autor wątku oszukany0700
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oszukany0700

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w pażdzierniku wynająłem mieszkanie studentowi. Podpisałem z nim tylko umowę najmu, zapłacił za gaz, prąd itd. Ale jest jeden problem - otrzymałem rachunek z tp sa na kwotę 4800zł. Sprawdziłem bilingi i wyszło że w tym czasie musiał kilka razy dziennie dzwonić na jakiś numer o podwyzszonej opłacie 0700xxxxxx. Nie podpisywałem z nim osobnej umowy na korzystanie z telefonu stacjonarnego. Złożyłem reklamację ktora tp sa odrzucilo. Stwierdzili że kable itd nie są uszkodzone. Mam zapłacić 4800zł :mad: Co mam dalej robić ? Proszę o pomoc

RE: Oszustwo czy wyłudzenie ? a może art 285kk ?

Wezwać osobę, która telefony wykonywała do uregulowania należności -> opłacenia rachunku.
Wyłudzenie? Oszustwo? ... może niedbalstwo?

Pozdrawiam :cool:

teraz juz wiem ze niedbalstwo... nistety czasu nie cofnę ale może ktoś wie jak sobie z tym poradzić ? oczywiscie prosiłem go żeby to uregulował ale powiedział ze nie zapłaci a pozniej nie odbieral telefonow:mad:

Jest jakies rozwiazanie zgodne z prawem ?

Pozew o zapłatę. Przed Sądem trzeba będzie wykazać że to on łączył się z tym numerem.

Sporo pieniędzy.Nie ma żadnych przeszkód by zawiadomić Policję.To postępowanie na koszt podatnika.Więc napisz,że oszustwo jest ewidentne bo lokator nabił licznik właśnie 0700. Czyli generował duże kwoty bez zamiaru zapłacenia.Powiadom operatora,że sprawa oszusta w toku i to on ma zapłacić.Niech tymczasem "zawieszą" roszczenie.Powodzenia

dziwne to ze miales nie zablokowane 0700 ponieważ -prawie kazdy taka blokade ma.co do kwoty obciązyć najemcę

Powrót