Oszustwo Sieci play

• Autor wątku Autor wątku Dawid 30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dawid 30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie chciałabym się zapytać co mogę z tym zrobić zakupiłem usługę na Internet mobilny Sieci play konsultant sprzedał mi usługę zadłużoną i przez 2 lata byłem nękany przez firmę windykacyjna Sieci play przyznało się do błędu ale odszkodowania nie chcą wypłacić za swój błąd

A jakie poniosłeś straty, że chcesz odszkodowanie?

Straty moralne oraz za naruszenie dóbr osobistych

Zapłaciłem za usługę z której nie mogłem korzystać każdy telefon i sms rozlanczal modem zapłaciłem za usługę 3 tys złotych należy mi się odszkodowanie za niezgodne z prawem praktyki oraz przekazanie moich danych osobowych do innej firmy

Uważam ze jest to próba naciągniecia mnie na dług osoby która posiadała ten numer wcześniej i najlepiej wyłudzić pieniądze od nowego klienta

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Każda fakture oplacalem regularnie pytałem się tez policji twierdza ze sprawa nadaje się do prokuratury więc zgłosiłem o ukaranie sprawcy tego zamieszania

Mogę po podpisaniu umowy i aktywacji numer telefonu zaczęły przychodzić smsy i telefony od rana do wieczora byłem atakowany mam też dowódca kwestii tego ze otrzymałem właśnie numer po kimś nie jakiś Nowy numer tylko po innym kliencie ktoremu numer zabrali

Sam twierdzę ze odpowiedź Sieci play jest niedorzeczna wciąż jest wiele w tym niejasności nie wiem ile jest tego długu Ani też dlaczego na moje imię i nazwisko przekazali mnie do windykacji plus otrzymałem listy o zadłużeniu

Inaczej wytłumacze to chodzi mi o to ze przy każdym połączeniu z Internetem co jakiś czas modem zrywal połączenie myślałem ze to winna jest karty sim dopiero gdy przelozylem kartę z Internetem do tableta zacząłem otrzymywać sms o treści zadłużenia firma play zajmowala się tą sprawą przez 2-lata jak inaczej określić takie zajście skoro miałem abonament placilem za to czemu jeszcze firma mnie wmieszala czyjś dług

moderacja.

Konsultantka z firmy play poinformowala mnie dopiero za drugą moją interwencja po piśmie z grudnia ze otrzymałem zadłużony numer pierwszy raz jestem takiej sytuacji jaką opisuję i jest to pierwsza umowa z siecią play wcześniej miałem Orange nigdy takiej szopki nie miałem

loco1 napisał:
Odpowiesz na pytania
bo twierdzę ze konsultant wiedział ze na numerze jest windykacja przed podpisaniem umowy dlaczego uważasz ze padlem ofiarą oszustwa jest dużo osób podobnej sytuacji

Napisałem tak jaką ja sam otrzymałem od Sieci play odpowiedź innej nie otrzymałem tylko przyznanie się do błędu[FONT=&quot]

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin
[/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT]

Dawid 30 napisał:
... bo twierdzę ze konsultant wiedział ze na numerze jest windykacja przed podpisaniem umowy ...
A Twoje twierdzenie jest podparte jakimś konkretnym dowodem?

Wysłałem dowód przyznania się do sprawy z windykacja pytałem się znajomego takie sytuację są na początku dziennym

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Mi sie wydaje, ze trzeba poczekac, az teraz rano juz na trzezwo autor powie dokladnie o co mu chodzi. Ja z tego belkotu nie rozumiem nic. Kto sprzedal, co sprzedal, jaki dlug, czemu nie mogl korzystac, co na to play i jakie to straty moralne i dane osobowe.

Wydaje się mi, że autorowi chodzi o to, iż zawarł umowę z play na usługę Internet mobilny Sieci play. Zawierając umowę otrzymał kartę sim wcześniej zarejestrowana na inną osobę, która posiadała dług w sieci play. Z tego tez powodu, pewnie w wyniku błędu zrywało mu połączenie z internetem. Autor myśląc, że winna jest karta sim przełożył ją z modemu do tabletu i zaczął otrzymywać sms o zadłużeniach.
Typowa sprawa kiedy zmieniając numer otrzymuje się numer kogoś zadłużonego. W tym wypadku, przynajmniej tak mi się wydaje, siec play nie zarejestrowała zmiany abonenta i nowego "właściciela" karty traktowała jako swojego dłużnika. A co z a tym idzie autor, aby móc korzystać z Internetu musiał opłacić nie swoje zadłużenie.
Przynajmniej ja to tak zrozumiałam.

Powrót