Oszustwo Steam wartość 2200 zł

• Autor wątku Autor wątku Ivareth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Ivareth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, mam taki nurtujący mnie problem a mianowicie, kupiłem od gościa na Allegro Lokalnie konto na platformie steam o wartości 2200 zł. Po czasie chciałem to konto sprzedać jednak zostałem przez kupca oszukany i straciłem dostęp do konta. Po namyśle napisałem do właściciela aby pomógł mi odzyskać dostęp do konta, wysłałem ticket do steam ale sprzedawca najwidoczniej po namyśle tez wysłał ticket i odzyskał konto bo podał bardziej wiarygodne dane. Posiadam screeny od steam na ktorych jest napisane "ze sa tez inne zgłoszenia dotyczące odzyskania konta" i ze "inny użytkownik przedstawił bardziej wiarygodne informacje do odzyskania", dodatkowo zabezpieczenie na steam pokrywa się z numerem tel właściciela (na to tez mam screeny). Steam chciał informacji poufnych taki jak numer karty i jej rodzaj, adres bilingowy etc, wątpię ze ktokolwiek inny mialby te dane z wyjątkiem właściciela, moje dane z maila który mi przekazał odnośnie zakupu i dat nic nie dały. Założyłem gościowi sprawę na allegro i wysłałem zgłoszenie to POK Allegro. Teraz POK chce abym zgłosił zawiadomienie o próbie popełnienia przestępstwa na policji w związku z utrata dostępu do konta. Jest sens się bawić w chodzenie po policji i czy może mi cos grozić z tytułu próby odsprzedania konta dalej ? Ogólnie jak sie za to zabrać ?

Powrót