oszustwo strona hostujmy.pl

• Autor wątku Autor wątku Severa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Severa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Znalazłam ogłoszenie na stronie tablica.p dotyczące pracy, dostałam odpowiedź i informację, że mam pobrać propozycję umowy ze strony na którą mnie przekieruje link zamieszczony w odpowiedzi rzekomego pracodawcy. Strona wyglądała podejrzanie i wydało mi się to dziwne, ale jestem bezrobotna i żyję z renty ojca, więc bardzo mi zależało na pracy. Tam nic nie dało się pobrać i usiłowała wpakować się usługa płatna, jakieś sms-y miały przychodzić z bzdurami, ale ją anulowałam nr 60522. Na razie chyba ubyło mi niewiele lub nic z konta ale boję się że pomimo anulowania mogę stracić pieniądze. Poza tym czuję się skrzywdzona dlatego chciałabym pozwać te osobę do sądu ale nie wiem jak się zabrać za taką sprawę. Czy jeżeli zgłoszę to do prokuratury (czy lepiej na policję?) to policja np. zabezpieczy mój komputer (jest mi potrzebny stale i nie należy do mnie) ? czy warto się tym przejmować? Najbardziej chodzi mi o straty moralne i o to, żeby ukrócić proceder i żeby nikt już nie ucierpiał.

ach i jeszcze czy można wykorzystać na moją szkodę dane z CV? imię nazwisko, adres, datę ur i tel i e-mail? nie podawałam peselu ani nr dowodu ani konta

Też mnie to bardzo interesuje. Już dwa razy natknęłam się na oferty takich cwaniaków żerujących na ludziach szukających pracy.
W momencie gdy zobaczyłam, że "pracodawca" kontaktuje się zwrotnie przez olx/tablicę i przesyła jakiś link wiedziałam, że to ściema.
Bardzo prosiłabym o wypowiedzenie się kogoś obeznanego, ponieważ tak jak osoba wyżej przesłałam CV :x

terms.pdf

polecam lekturę regulaminu.

AstroCash - BETA to główna domena z na której opiera się serwis AstroCash - BETA
Kod:
hostujmy.pl

Jest to modyfikacja klonów serwisów typu pobieraczek.pl i jemu podobnych z tymże tutaj mamy do czynienia z zamówieniem płatnej usługi - która jest wprowadzeniem w błąd.

zatem nie podawajcie nigdy numeru telefonu ani żadnych danych osobowych w Internecie. Ktoś to później wykorzystuje Waszym kosztem

Ostatnia edycja:
Cóż, policja czy prokuratura?
W tym wypadku raczej pozew z powództwa cywilnego do sądu.

ta strona nadal istnieje i oszukuje ludzi, nie można jej zablokować ?

Powrót