Oszustwo w konkursie internetowym

• Autor wątku Autor wątku jonek29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jonek29

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, zostałem ofiarą oszustwa w konkursie komputerowym, konkurs był organizowany przez redaktora vortalu Overclock.pl. Polegał na umieszczeniu na forum vortalu, wyniku z programu SuperPI, na którego podstawie był prowadzony ranking ([ KONKURS/RANKING ] Overclock.pl Super Pi Challenge /ROZSTRZYGNIĘTY! (Strona 1) - Rankingi - Forum vortalu Overclock.pl).
Ja, mój kolega oraz inni uczestnicy umieścili swoje indywidualnie rezultaty z programu SuperPI, w postach na forum w przeznaczonym do tego temacie.

Po zakończeniu tego konkursu, zostały przedstawione wyniki w formie rankingu, po czym nagrodzono miejsca konkursowe wg. uznania redaktora i opiekuna vortalu Overclock.pl. Następnie redaktor zwrócił się do uczestników, z prośba o udostępnienie swoich danych teleadresowych.

Po miesiącu od zakończenia konkursu, nagrody nie dostałem (niedostali jej także inni uczestnicy). Zwróciłem się więc z zapytaniem do redaktora, dlaczego nie otrzymałem nagrody. Jednak nie otrzymałem jednoznacznej odpowiedzi.

Po około 4 miesiącach oczekiwania, dowiedziałem się że niektórzy uczestnicy otrzymali swoje nagrody, natomiast ja i mój kolega, nie otrzymaliśmy takowej nagrody. Rozczarowany i poirytowany postanowiłem napisać ponownie (do redaktora i opiekuna konkursu). Tym razem otrzymałem odpowiedź, iż moja nagroda, została wysłana, ale do teraz (od września 2009) ja i mój kolega oraz parę innych osób z forum Overlclock.pl nagrody nie otrzymało.

Chciałbym więc dowiedzieć się co mogę takiej sytuacji zrobić?

skoro twierdza ze wysłali, niech prześla skan nadania paczki! I zarzadaj numeru przewozowego po ktorym można dojśc kiedy i gdzie była paczka ( o ile rzeczywiście była wysłana)

Wielokrotnie usiłowałem uzyskać takie informacje jednak bezskuteczne były moje starania.
Redaktor zwalał winę na Pocztę Polską, i nawet twierdził, że już wielokrotnie wysyłał tą przesyłkę. Gdy prosiłem o jakiś dowód, dostałem informacje że "Ja nie muszę się z tego tłumaczyć".
Nagroda może nie była dużej wartości ale dla mnie była mi bardzo potrzebna,

Powrót