Oszustwo z Olxa

• Autor wątku Autor wątku KOnusmelncik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KOnusmelncik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam znalazlem na Olx telefon za 2000zl . Dzwonie do goscia zbijam cene do 1950 i umawiamy sie na wysylke pobraniowa . Oczywisice aukcja odrazu zniknela . Dochodzi mi paczka a w niej cakowicie inny telefon o smieciowej wartosci . Gosc nie odbiera telefonu (wylaczony) uzytkownika takiego na OLXIE niema juz , itp itp . Czy w takiej sytuacji mam jakiekolwiek dowody przeciwko temu gosciowi ? Czy policja cos z tym zrobi ? Jesli on powie ze ("ale my sie umawialismy na ten (smieciowy) telefon wiec nie wiem o co chodzi? ) . Prosze nie szydzic ani nie hejtowac mnie tylko dac mi konkretna odpowiedz

1. To wiesz tylko ty.
2. To wie tylko policja.

Nie rozumiem? Mozesz jasniej ?

KOnusmelncik napisał:
Czy w takiej sytuacji mam jakiekolwiek dowody przeciwko temu gosciowi ?
Nie ma tu jasnowidzów, nie wiemy co ty masz a czego nie masz, a co można uznać za dowód w sprawie.
KOnusmelncik napisał:
Czy policja cos z tym zrobi ?
To tak jak pytanie czy sąd wyda wyrok skazujący czy też nie. A skąd my mamy to wiedzieć? :what:

Po wypowiedziach tu mogę, życzyć powodzenia i więcej rozwagi na przyszłość ponieważ paczkę możesz otworzyć zanim ją odbierzesz to kosztuję 5zł... mogłeś pogadać z listonoszem ja zawsze tak robię i jak jest coś nie tak to nie odbieram... pozdrawiam :)

Powrót