T
tadzio20
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam
Zostałem oskarżony o przestępstwo z art. 118. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Niżej jest napisane:
Na podstawie wyników prowadzonego dochodzenia, zgodnie z art. 331 1, 332 1 i 3 kpk
potem są moje dane i jeszcze jest napisane że częściowo utrzymują mnie rodzice i jeszcze że pracuje na pół etatu i zarabiam 600zł netto. Nigdy nie byłem karany.
Oskarżony o to, że znaleźli u mnie 42 nielegalnych programów(gier) i filmów:
1.Nero Burning rom 6.3.1.11
2.Portal PWN
3.Abbyy Fine Reader Profesional Edition 8.0.0.706
4.Fine Reader 8 – nie wiem dlaczego jest jeszcze raz wymieniony
5.Film Transformers Wersja pełna DVD, nie wiem czy to ma znaczenie czy to jest wersja DVD czy divix albo RMVB
To było na dysku twardym i reszta na płytach CD-DVD
1.Gra Soldier of Fortune
2.Gra The Sims
3.Gra Commandos 2
4.Gra Star Wars Episode I: The Phantom Manace
5.Gra Roller Coaster Tycoon
6.Gra Roller Coaster Tycoon II
7.Gra Hard Truck II
8.Gra Diablo II
9.Program Euro Test 2006
10.Program MuliSim 2001
11.Encyklopedia Milenium/Multimedialna powszechna 2001
12.Program Acronis True Image
13.Program Hack CD Niezbędnik (Kupiłem na Allegro okazało się że jest lewy, a miał być oryginał)
14.Program EuroPlus + Flying Colours
15.Program BORLAND C++ 5 (Najgorsze co może być)
16.No i reszta filmów - 23 filmy wszystkie były w dvix czyli standardowo po 700MB
Po tym jest napisane:
Na podstawie art.24 1 31 32 469 kpk, sprawa podlega rozpoznaniu przez Sąd Rejonowy w trybie uproszczonym (co to znaczy)
Potem jest lista osób wezwanych na rozprawę:
I.Oskarżeni:
Ja
II.Oskarżyciel posiłkowy
Jakiś koleś z Gdyni
III.Świadkowie
Mój rodzic
IV.Biegli
Jakiś biegły sądowy
Wiem tyle że na rozprawę stawić się muszę żeby nie pogarszać sytuacji. Co mi grozi? Pewnie jakieś zawiasy i kara pieniężna, ale jak moja sytuacja finansowa nie jest ciekawa, to co wtedy? Obrońcy nie otrzymałem. Czy będzie tylko jedna rozprawa, czy więcej? Na razie takie pytania mi się na suwają jak będę miał jeszcze jakieś to będę pisał.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Zostałem oskarżony o przestępstwo z art. 118. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Niżej jest napisane:
Na podstawie wyników prowadzonego dochodzenia, zgodnie z art. 331 1, 332 1 i 3 kpk
potem są moje dane i jeszcze jest napisane że częściowo utrzymują mnie rodzice i jeszcze że pracuje na pół etatu i zarabiam 600zł netto. Nigdy nie byłem karany.
Oskarżony o to, że znaleźli u mnie 42 nielegalnych programów(gier) i filmów:
1.Nero Burning rom 6.3.1.11
2.Portal PWN
3.Abbyy Fine Reader Profesional Edition 8.0.0.706
4.Fine Reader 8 – nie wiem dlaczego jest jeszcze raz wymieniony
5.Film Transformers Wersja pełna DVD, nie wiem czy to ma znaczenie czy to jest wersja DVD czy divix albo RMVB
To było na dysku twardym i reszta na płytach CD-DVD
1.Gra Soldier of Fortune
2.Gra The Sims
3.Gra Commandos 2
4.Gra Star Wars Episode I: The Phantom Manace
5.Gra Roller Coaster Tycoon
6.Gra Roller Coaster Tycoon II
7.Gra Hard Truck II
8.Gra Diablo II
9.Program Euro Test 2006
10.Program MuliSim 2001
11.Encyklopedia Milenium/Multimedialna powszechna 2001
12.Program Acronis True Image
13.Program Hack CD Niezbędnik (Kupiłem na Allegro okazało się że jest lewy, a miał być oryginał)
14.Program EuroPlus + Flying Colours
15.Program BORLAND C++ 5 (Najgorsze co może być)
16.No i reszta filmów - 23 filmy wszystkie były w dvix czyli standardowo po 700MB
Po tym jest napisane:
Na podstawie art.24 1 31 32 469 kpk, sprawa podlega rozpoznaniu przez Sąd Rejonowy w trybie uproszczonym (co to znaczy)
Potem jest lista osób wezwanych na rozprawę:
I.Oskarżeni:
Ja
II.Oskarżyciel posiłkowy
Jakiś koleś z Gdyni
III.Świadkowie
Mój rodzic
IV.Biegli
Jakiś biegły sądowy
Wiem tyle że na rozprawę stawić się muszę żeby nie pogarszać sytuacji. Co mi grozi? Pewnie jakieś zawiasy i kara pieniężna, ale jak moja sytuacja finansowa nie jest ciekawa, to co wtedy? Obrońcy nie otrzymałem. Czy będzie tylko jedna rozprawa, czy więcej? Na razie takie pytania mi się na suwają jak będę miał jeszcze jakieś to będę pisał.
Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam