Otrzymalem pusta paczke firma chce zebym zlozyl reklamacje do kurieria.

• Autor wątku Autor wątku amyalar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amyalar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Odkąd zamawiam z internetu ani razu mi się nie zdarzyło ze moja paczka była pusta, lecz dziś, los postanowił się na mnie zemścić i otrzymałem od dużej firmy, która ma kanał na YouTube pustą paczkę (i zaczyna się na x), miał być to prezent dla mojego brata no i teraz muszę się z nimi upierać, poniżej wysyłam listę rzeczy, które zrobiłem:
-Kiedy otworzyłem paczkę i nic nie było to zrobiłem zdjęcie od razu
-Następnego dnia używając form o nazwie "RMA" opisałem sytuacje
-Kilka dni później otrzymuje korespondencję poprzez e-mail, że zajmują się sprawa
-Kolejnych kilka dni później otrzymuje e-mail ze według ich "monitoringu" paczka została spakowana i żebym szedł do firmy kurierskiej (gdzie paczka nie nosiła żadnych śladów, wręcz przeciwnie, była bardzo mocno sklejona klejem) i przy okazji tak od nich z serca "Nie spisanie protokołu szkody transportowej może wiązać się z odmową uznania reklamacji produktu."
-Pisze do nich, żeby wysłali ten ich "monitoring" (nie wiem jak kurier może ukraść cos i nie zostawić śladu???)
-Oni mi te same bzdury piszą
Denerwuje się od tej sytuacji i postanawiam ignorować ich
-Dzis dostałem e-mail, że odrzucili reklamacje z powodu "Nie mogliśmy rozpatrzyć Twojej reklamacji, ponieważ nie otrzymaliśmy produktu i nie mogliśmy sprawdzić, czy ma on wady.". JAKIM KU**A CUDEM NIE OTRZYMALI PRODUKTU CO MIAŁEM ZROBIĆ, SPYTAĆ SIĘ WRÓŻKI, ABY IM DOSTARCZYLI NIEWIDZIALNY PRODUKT!!!????
Moje pytanie brzmi tak: Jak mam dalej postępować? oraz ile kosztuje przeprowadzka do niemiec.

Powrót