Otwarcie firmy w anglii

• Autor wątku Autor wątku ella91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ella91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam serdecznie,

Czy aby otworzyć firmę w anglii potrzebne jest stałe zameldowanie tam? Czy wynajmowane mieszkanie może być uznane za siedzibę działalności?
Ew. jak do minimum zmniejszyć koszty prowadzenia działalności w anglii?
Dodam, że docelowo działalność będę mieć otwartą w polsce i tu płacić zus i podatki. Firma w anglii potrzebna mi jest jedynie do realizowania zamówień z firmą, która nie sprzedaje swoich towarów podmiotom spoza UK.

Będę wdzięczna za podpowiedź.
Pozdrawiam!

Hey,
Wydaje mi sie, że najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie założenie spółki ltd.
Możesz to zrobić za ~15£ online.

Potrzebujesz jedynie brytyjski adres (gdzie będzie zarejestrowana siedziba - tzn nie musisz tam mieszkać, byle byś mógł odbierać pocztę), no i drugiego dyrektora (nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że spółki ltd w UK muszą mieć przy najmniej dwoje dyrektorów by móc prowadzić działalność.

Z tego co się orientowałem - są tam dość spore zwolnienia z podatku, a samo rozliczanie (o ile nie przekroczysz rocznego obrotu na poziomie 6300000£ i kapitał spółki nie przekroczy 3260000£ oraz spółka nie zatrudni więcej niż 20 pracowników) sprowadza się do wypełnienia sprawozdania raz do roku.

Ostatnia edycja:
Powrót