Otwarcie sklepu spozywczo-monopolowego z bistro

• Autor wątku Autor wątku Smieszko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Smieszko

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hej.

To moj pierwszy post na forum, wiec mam nadzieje na cieple przyjecie :D

Otóż noszę się z zamiarem otwarcia sklepu spożywczo-monopolowego z forma "bistro" w stylu Żabki, czyli kawa, kanapki, hot-dogi itd. dodatkowo jedzenie chcemy rozwozić po biurowcach w okolicy, a w późniejszym czasie chciałbym ustawić kilka stoliczków i możliwość zjedzenia na miejscu.

Potrzebuje ustalić co będzie mi potrzebne ze strony prawnej, wymogów sanitarnych itd. aby taki biznes mógł w ogóle funkcjonować. Jakie sprzęty są wymagane przy sklepie i gastronomii, jakie regulacje, co będzie wymagane w sanepidzie, ile tego typu rzeczy kosztują.

Jestem troche laikiem w tych sprawach i szczerze mówiąc nie wiem jak wyglądają te kwestie żeby nikt nie mógł się do niczego przyczepić. Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania, natomiast nie wiem co będzie potrzebne do tego aby uzyskać pomoc na forum.

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź, przeglądam materiały które podałeś, natomiast nadal nie wiem na przyklad ile chlodziarek musze miec na taka lub inna powierchnie sklepow, jak wyglada sytuacja podczas wynajmu lokalu, nie przedloze dokumentów których nie posiadam i posiadac nie moge, umowy najmu jeszcze nie podpisalem, chcialbym sie tez dowiedziec na co zwrocic uwage podczas podpisywania umowy, jakie dokumenty muszą zostać mi przekazane, jakie nie itp.

Zadajesz zbyt ogolne pytania na ktore mozna by godzinami odpowiadac.

Powrót