otwieranie Kasyna internetowego - jak to jest?

• Autor wątku Autor wątku Tadzik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tadzik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć (ze względu na obecne rewelacje w mediach na ten temat) jak to jest z kasynami internetowymi ?
Co trzeba spełniać żeby całkowicie legalnie można było prowadzić taką działalność ?
I czy obecnie są jakieś dokładniejsze restrykcje na ten temat tak jak z kasynami fizycznymi w różnych miastach ?

1. Jakbyś miał wystarczający kapitał na otwarcie kasyna (chociażby internetowego) miałbyś swoich prawników żeby Ci w tym pomogli.
2. W Polsce kasyna internetowego nie założysz, chyba, że nielegalnie.
3. Kasyna fizyczne to duże pieniądze, bodajże minimum 1 mln € kapitału zakładowego i minimum 5 wspólników.
4. Kasyna internetowe zakłada się w "rajach podatkowych", bo tak jest najwygodniej. Polecam Antyle holenderskie.
5. Koszt założenia kasyna to zakup licencji i oprogramowania, licencja to koszt ok. 100 000$, można też podpiąć się pod jakąś znaną markę - wtedy opłata roczna 2000$. Kosztów oprogramowania nie licze.
Także w Polsce - nie radzę zakładać - nawet Olympic zamyka teraz kasyna.
Pozdr.

Odnośnie punktu nr.2, to dlaczego nie da się otworzyć kasyna w Polsce ?
odnośnie punktu nr.4, a co ma większe znaczenie gdzie (na jakich serwerach) jest serwis postawiony czy gdzie mam konto ? Czyli Panama da radę ?

Odnośnie reszty punktów to chcialbym zapytać po co mi tu wypisujesz jakieś ceny, skoro twoje wyceny mnie nic nie obchodzą? Nie pytałem nikogo ile to kosztuje, tylko o stronę prawną takiego interesu.

Powrót