Ozeczenie w spawie mandatu Prezydent Hanny Gronkiewicz-Waltz

• Autor wątku Autor wątku m4tix00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m4tix00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Poszukuje orzeczenia w sprawie mandatu Pani Prezydent ale nigdzie nie mogę znaleźć. Chodzi o głośną swego czasu sprawę o której pisze np. ten atykuł:
Koniec sporu o mandat Hanny Gronkiewicz-Waltz
Na studiach została poruszona ta sprawa i abym mógł o tym napisać małą pracę potrzebuję treści wyroku ale nie mogę nigdzie tego znaleźć. Wiem, że sędzią była Pani Ewa Kwiecińska a wyrok zapadł 31-07-2007 roku. Szukałem w http://orzeczenia.nsa.gov.pl ale tez nic na ten temat nie znalazłem. Przewertowałem mnóstwo stron w google i dalej nic. Proszę o pomoc w tej sprawie

Pozdrawiam,
Mateusz

Wydaje mi sie że jedyny sposób to spróbować złozyc wniosek do sądu który rozpatrywał sprawe i poprosić o wyrok na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej z zachowaniem ustawy o chronie danych osobowych. Tak samo jak wyroki sądów administracyjnych tak i kazdych innych sa jawne. Jeszcze tego nie próbowałem ale mam zamiar to wypróbować. Rozmawiałem w SKO z prawnikiem ich etatowym i mówił że moge otrzymać dostęp do kazdej sprawy z zachowaniem ustawy o ochronie danych osobowych co jest logiczne.

Powrót