Paczka widmo

• Autor wątku Autor wątku mariuszek471
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mariuszek471

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam serdecznie

Chciał bym się dowiedzieć co mogę uczynić. gdy zamawiałem pewną paczkę poprzez odbiór firmą kurierską. Otrzymałem od tej firmy kurierskiej e-maila z linkiem gdzie mogę śledzić przesyłkę. Rano sprawdzałem i było ze została podjęta przez kuriera. Byłem przekonany ze dotrze do mnie tego samego dnia. Będąc jakieś. 15 minut w domu po pracy sprawdzam ponownie status i patrzę ze przesyłka została dostarczona do mnie 5 minut predzej ( gdzie juz napewno bylem w domu ) i ma status dostarczonej. A przesyłka ani kurier u mnie nie byli. Dzwoniąc do tej firmy kurkierskiej dowiedzialem sie iz przesylka zostala niby faktycznie odebrana i podpisana moim nazwiskiem ( gdzie ja nic nie podpisywałem skoro nie było kuriera ani paczki ) Zamawiając paczkę zapewniano mnie ze dotrze ona do mnie nastepnego dnia. Dzisiaj o 11:26 bedzie mijac 48 h od podjecia jej przez firme kurierska. Nie mam pewnosci ze ta paczka dotrze do mnie w poniedzialek i wogole gdzie sie znajduje a pieniadze zostaly pobrane z gory.

Dziekuje za pomoc w rozwiazaniu mojego problemu

Z doświadczenia wiem, że takiemu śledzeniu przesyłki przez internet nie można całkowicie ufać, dotyczy to zarówno firm kurierskich jak i poczty polskiej. Nie wiem kto Panu obiecał tak szybką dostawę, ale jeśli to nie firma kurierska takie zapewnienie dała to raczej też nie ma co w takie rzeczy wierzyć. Jeśli natomiast to oni dali taka gwarancję i spełnił Pan wszystkie warunki, to wydaje mi się naturalnym, taka usługę reklamować.

W e-mailu od firmy kurierskiej byla podana przewidywana data dostarczenia i to byla data 27 luty. A przesylke wyslali 26 rano. A co z tym podpisem niby moim ktory niby zlozylem odbierajac paczke jak mi powiedzial kolsuntant firmy SIÓDEMKA

Przewidywany czas doręczenia, czyli szacunkowy, to żadna gwarancja, że paczka dotrze w tym terminie. Co do podpisu to domyślam się ze to nieporozumienie, ktoś niedoinformowany wprowadził Pana w błąd. Jednak ja napisałbym do firmy kurierskiej, informacje, że przesyłki Pan nie odbierał, a już na pewno nic nie podpisywał i poprosił o wyjaśnienie sytuacji.

mariusz0703 napisał:
Przewidywany czas doręczenia, czyli szacunkowy, to żadna gwarancja, że paczka dotrze w tym terminie. Co do podpisu to domyślam się ze to nieporozumienie, ktoś niedoinformowany wprowadził Pana w błąd. Jednak ja napisałbym do firmy kurierskiej, informacje, że przesyłki Pan nie odbierał, a już na pewno nic nie podpisywał i poprosił o wyjaśnienie sytuacji.

Dzwoniłem do nich oni niby zlożyli jakąś dyspozycję do filii w Poznaniu. I że odezwą się w przeciągu 24 godzin z kwestią wyjaśnienia. Zobaczymy kolo 17 bo o tej godz byla dyspozycja składana. Najgorzej że strasznie mi zależy na tej paczce. Mogłem wybrać chyba pocztę polską było by taniej i szybciej :-)

Z poczta polska tez różnie bywa, te ich nowe usługi paczka 24 i 48, pic na wodę, wszystko byle ceny podnieść, a najlepsze, że panie w urzędach pocztowych nie znają cen przesyłek. Ile ja się z nimi wykłóciłem o te ceny. panie mylą się często, ale zawsze na korzyść poczty... zszedłem z tematu, czekam na informacje co firma kurierska odpowiedziała.

Co za głupoty, skoro w centrali powiedziano że przesyłka jest dostarczona i podpisana to znaczy że ktoś ją odebrał i podpisał się za Ciebie.
Pierwsze co bym zrobił to zapytałbym się domowników i sąsiadów czy coś na ten temat nie wiedzą, następnie telefon do siódemki i domaganie się wyjaśnień łącznie z zagrożeniem zgłoszenia wszystkiego na Policje ponieważ ktoś podrobił Twój podpis. Centrala za to powinna od razu kontaktować się z kurierem odpowiedzialnym za twój rejon

Centrala niby dzwoniła do kuriera który podjal paczke ale nie mogli sie do niego dodzeonic. Jednoczesnie powiedzieli mi ze moze zostal wprowadzony przez przypadek status dostarczony. I przez to dali dyspozycje do fili by to wyjasnili ale do tej pory cisza. A co do odbioru przez sasiadow czy innych domownikow to jest nie mozliwe gdyz o godz ktorej przesylka zostala mi dostarczona na 100% bylem w domu i jadlem obiad. Np wrocilem o 15:30 z pracy a o 15:40 odebralem paczke widmo od kuriera ducha skladajac niewidzialny podpis. A co do podrobionego podpisu nie pozostawie to bez zalatwienia i odpowiedzialnosci winnej osoby. Chociaz policja powie ze niska kwota i nic nie zrobia

radzę poczekać do poniedziałku, raczej paczka dojdzie, jeśli nie to nadawca ma potwierdzenie nadania, można usługe na tej podstawie reklamować, jesli paczka oczywiście nie dotrze

niom moim zdaniem powinni tak dlugo kontaktowac z danym kurierem i z nim wyjasniac. I zaraz po takiej rozmowie poinformowac mnie jako klienta.

Powrót