Paczka24 - PP

• Autor wątku Autor wątku 2K15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

2K15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, nadałem paczkę 11.08, ale po godzinie 16, czyli paczka wyszła dopiero z mojego urzędu pocztowego 12.08, jeśli się nie mylę powinna dojść maksymalnie w piątek do odbiorcy, ale patrzę dziś na list przewozowy to jest w doręczeniu dopiero dzisiaj. A wysyłałem tam bilety na festiwal który był w zeszły weekend. Paczka była ubezpieczona, pani w okienku zapewniała mnie że paczka24, od paczki48 jest szybsza, dzwoniłem również na infolinie PP w piątek i pani zapewniała mnie że przypada termin dostawy w piątek 14.08. Mogę walczyć o odszkodowanie z pocztą, tzn. oddadzą cenę biletów bo po prostu przepadły?.

Tu jest regulamin paczek, z tego co wyczytałem to powinna być najpóźniej w piątek u odbiorcy.

http://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2014/01/REGULAMIN-PE24-P24-P48-zal.-nr-1B-PRZEWODNIK.pdf

Jeśli jest odpowiedni zapis w regulaminie to wystosuj pismo reklamacyjne z podaniem konkretnych punktów.

PDF ma 21 stron. Sorry - nie mam czasu czytać.

Z tego co wiem, nie masz co liczyć na zwrot $$ za bilety. Co najwyżej (może) za nieterminowo zrealizowaną usługę.

Czy adresat był na liście gwarantowanych miast dostarczenia ? bo jest taka tabelka . z drugiej strony to pani w okienku mogła to sprawdzić . tak to pozostaje reklamacja usługi . za bilety nie zwrócą pieniędzy . jedyny przypadek aby zwrócili za bilety pieniądze to w przypadku zaginięcia paczki ale tylko takiej z zadeklarowaną wartością .

Powrót