Padła skrzynia biegów. Po remoncie w ASO

• Autor wątku Autor wątku emsiol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

emsiol

Stały bywalec
Odpowiedzi
477
Jestem pierwszym właścicielem Opla. Data 1 rejestracji 30.08.2012. Gwarancja 2 lata bez limitu km.
W 07 2014 zaczęła wadliwie pracować skrzynia biegów. Wyremontowano na nowych częściach. Wczoraj skrzynia całkiem zdechła. Ledwo co wchodzą wszystkie biegi. W domyśle jadę do ASO i żądam ponownej darmowej naprawy. Skrzynia dobrze zrobiona nie powinna się posypać po 9 miesiącach. Tym bardziej manual.

emsiol napisał:
Jestem pierwszym właścicielem Opla. Data 1 rejestracji 30.08.2012. Gwarancja 2 lata bez limitu km.
W 07 2014 zaczęła wadliwie pracować skrzynia biegów. Wyremontowano na nowych częściach. Wczoraj skrzynia całkiem zdechła. Ledwo co wchodzą wszystkie biegi. W domyśle jadę do ASO i żądam ponownej darmowej naprawy. Skrzynia dobrze zrobiona nie powinna się posypać po 9 miesiącach. Tym bardziej manual.

Masz racje :o

Czy skrzynia powinna być naprawiona ponownie przez ten sam warsztat bez ponoszenia przeze mnie dodatkowych kosztów?

Jedź i zapytaj. Jeśli dali jakąś gwarancje na naprawę to pewnie naprawią jeszcze raz.

To co? Oni mają dowolność udzielania gwarancji? Oczywiście, że się wyprą. Ale chyba nie po to tu piszę, aby otrzymać odpowiedzi z życia wzięte. Potrzebne konkrety.
Jak dla mnie jest to wadliwie wykonana naprawa.

emsiol napisał:
Jak dla mnie jest to wadliwie wykonana naprawa.

A dla nich to była naprawa w ramach gwarancji, której celem było usunięcie usterki tak, aby samochód działał prawidłowo do końca trwania okresu gwarancyjnego. I z tego się wywiązali.

Ja sobie myślę, że zamiast złościć się tutaj, jedź do serwisu i zgłoś sprawę. Może naprawią ponownie i będzie po bólu. A jak nie naprawią, to wróć tu i napisz dlaczego odmówili naprawy. Jeżeli faktycznie serwis postąpi niezgodnie z przepisami, to zapewne ktoś tutaj będzie w stanie pomóc.

Powrót