M
michał2016
Doszlo do takiej sytuacji ze na moj adres zameldowania zostaly zakupione bilety na mecze pilki noznej i koncert muzyczny (na moje imie i nazwisko) z serwisu online- direct ticket de. Podkreslam ze ja nigdy nie dokonywalem zadnych zakupow droga internetowa a tym bardziej biletow na koncerty czy mecze niemieckiej ligi pilki noznej. Obecnie od kilku miesiecy nie przebywalem pod adresem zameldowania w niemczech poniewaz pracuje w delegacji i jestem oddelegowany od adresu zameldowania.Bylem sprawe zglosic na policji szukajac pomocy jako osoba poszkodowana...Obecnie przychodza mi do zaplaty rachunki za te bilety. Naglowek pisma wyglada nastepujaco- forderungsaufstellung gem.ss366/367 BGB. (schufa)- okolo 700 euro do zaplaty. Musze jeszcze dodac ze osoba poslugujaca sie moimi danymi podala moje imie jako Michael a ja jestem Michal, plus do tego zalaczony w tym zamowieniu biletow ,numer konta i IBAN jest niezgodny z moim. Poprostu sprawca wpisal sobie jakis numer konta i iban innej osoby ktory posiadal.Rachunki przychodza na moj adres zameldowania. Teraz wychodzi na to ze ja jestem obciazony zaplata za te bilety ktorych nie zamowilem ani nawet nie przeszlo by mi przez mysl zamiawiac takich biletow poniewaz praca nawet nie pozwolila by mi ze zwgledu na terminy zakonczenia budow, jezdzic po jakis meczach czy koncertach. Ogolnie jest to dla mnie nieprawdopodobne ze ktos gdzies wpisal moje dane (w duzej czesci niezgodne- a ja teraz mam duze problemy i i widnieje w schufa na ta chwile bez zdolnosci kredytowej i jeszcze musze jakies kary placic. Moje pytanie brzmi nastepujaco- czy sa jakies sa jakies instytucje ktore pomagaja ludzia poszkodowanym w takich sprawach? Rowniez czy portal wysylkowy -direct ticket de ma prawo obciazac mnie kosztami za takia sytuacje? czy mozna to jakos wyjasnic? Obecnie sytuacja wyglada na calkowite bezprawie, bo jak ktos moze placic ogromne pieniadze za cos czego nie zamawialem, ani nie podpisywalem ani nie odbieralem , niczego nie potwierdzalem a na ta chwile widnieje w schufa. Mało to boje sie ze z osoby poszkodowanej stane sie jeszcze podejrzanym o to ze wpisywalem niezgodne dane i posluzylem sie cudzymi numerami kont i ibanem- mam duzy problem i jestem zalamany
prosze bardzo o pomoc i z gory dziekuje
prosze bardzo o pomoc i z gory dziekuje