G
gulka123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam Wszystkich
Najpierw nakreślę krotko sytuację.
Do naszej bloku ( 5 mieszkań) wprowadzili się nowy lokatorzy (studenci).
I zaczęły się problemy związane z paleniem przez nich i ich gości papierosów
we wspólnym pomieszczeniu służącym do suszenia prania zwanym strychem( nie chcą palić u siebie w domu ale w obdymianiu cudzego prania nie widzą problemu )
Zwracanie uwagi i prośby, żeby nie palili w tym miejscu ponieważ jest tu suszone pranie, nie po to wyprane żeby zaraz zostało obdymione papierosami, nie dają rezultatu. Nie chcę już wspominać o możliwym zaprószeniu ognia.
Wiem, że jest to wspólne dla wszystkich rodzin pomieszczenie ale nie wiem czy każdy może robić tam co chce.
Moje pytanie jest takie:Czy jest może jakiś paragraf, przepis, który może nam pomóc ?
Dziękuję za pomoc
PS to mój pierwszy post więc przepraszam jeśli popełniłam jakieś błędy.
Najpierw nakreślę krotko sytuację.
Do naszej bloku ( 5 mieszkań) wprowadzili się nowy lokatorzy (studenci).
I zaczęły się problemy związane z paleniem przez nich i ich gości papierosów
we wspólnym pomieszczeniu służącym do suszenia prania zwanym strychem( nie chcą palić u siebie w domu ale w obdymianiu cudzego prania nie widzą problemu )
Zwracanie uwagi i prośby, żeby nie palili w tym miejscu ponieważ jest tu suszone pranie, nie po to wyprane żeby zaraz zostało obdymione papierosami, nie dają rezultatu. Nie chcę już wspominać o możliwym zaprószeniu ognia.
Wiem, że jest to wspólne dla wszystkich rodzin pomieszczenie ale nie wiem czy każdy może robić tam co chce.
Moje pytanie jest takie:Czy jest może jakiś paragraf, przepis, który może nam pomóc ?
Dziękuję za pomoc
PS to mój pierwszy post więc przepraszam jeśli popełniłam jakieś błędy.