palenie papierosów

• Autor wątku Autor wątku gulka123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gulka123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Wszystkich

Najpierw nakreślę krotko sytuację.

Do naszej bloku ( 5 mieszkań) wprowadzili się nowy lokatorzy (studenci).
I zaczęły się problemy związane z paleniem przez nich i ich gości papierosów
we wspólnym pomieszczeniu służącym do suszenia prania zwanym strychem( nie chcą palić u siebie w domu ale w obdymianiu cudzego prania nie widzą problemu )
Zwracanie uwagi i prośby, żeby nie palili w tym miejscu ponieważ jest tu suszone pranie, nie po to wyprane żeby zaraz zostało obdymione papierosami, nie dają rezultatu. Nie chcę już wspominać o możliwym zaprószeniu ognia.

Wiem, że jest to wspólne dla wszystkich rodzin pomieszczenie ale nie wiem czy każdy może robić tam co chce.

Moje pytanie jest takie:Czy jest może jakiś paragraf, przepis, który może nam pomóc ?

Dziękuję za pomoc

PS to mój pierwszy post więc przepraszam jeśli popełniłam jakieś błędy.

Należy powołać się na 'Ustawę o ochronie zdrowia przed
następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych' ( Dziennik Ustaw z 1996 r. Nr 10 poz. 55)

jadlos napisał:
Należy powołać się na 'Ustawę o ochronie zdrowia przed
następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych' ( Dziennik Ustaw z 1996 r. Nr 10 poz. 55)

?? a możesz wskazać konkretny artykuł tejże ustawy ? - bo w/ niej nic mi nie zabrania palić tytoniu w pralni, suszarni itp...

osobiscie zrobil bym to tak...

po 1 napisal bym skarge na studentow do administracji lokalu i poprosil o podpisy mieszkancow

po 2 skoro to studenci to pewnie wynajmuja mieszkanie wienc dopilnowal bym czy wlasciciel mieszkanie posiada zgode od administacij na wynajem (zgoda potrzebana tylko gdy mieszkanie nie jest wlasnosciowe)

po 3 ze skarga z ptk 1 udal bym sie do dzielnicowego ktory swa interwencja wplyna by najbardziej na stodentow..

byc moze skoro nie pala u siebie a pala poza miejscem pobytu pala ruwniesz marihuane

Powrót