palenie śmieci

• Autor wątku Autor wątku anusiakowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anusiakowa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
sąsiad notorycznie pali śmieci na swojej działce, wezwanie policji nic nie daje bo zanim radiowóz przyjedzie to sąsiad zdąży wszystko posprzątać. gdzie można zgłosić taki stan, i czy zdjęcia na których widać palenie mogą służyć jako dowód, dodam że są to śmieci z zakładu przemysłowego, który sąsiad prowadzi, czy są jakieś instytucje, które mogą pomóc, chociaż w "papierach" gość ma faktury za odbiór śmieci

anusiakowa napisał:
sąsiad notorycznie pali śmieci na swojej działce, wezwanie policji nic nie daje bo zanim radiowóz przyjedzie to sąsiad zdąży wszystko posprzątać. gdzie można zgłosić taki stan, i czy zdjęcia na których widać palenie mogą służyć jako dowód, dodam że są to śmieci z zakładu przemysłowego, który sąsiad prowadzi, czy są jakieś instytucje, które mogą pomóc, chociaż w "papierach" gość ma faktury za odbiór śmieci

Ja mam do czynienia z identyczna sytuacja. Spala odpady plastikow (okleiny plastikowe) z produkcji mebli. Robi to od lat. Zglaszalem do straznika, policji, ochrony srodowiska. Nie ma reakcji. Nie wiem, gdzie zglaszac takich ludzi? Bezczynnosc wladzy jest przerazajaca i porazajaca.

Dzwonić na Straż Miejską, tylko nie informować wcześniej sąsiada przez wykrzykiwanie "zaraz zadzwonię na Policję".

Kanas napisał:
Dzwonić na Straż Miejską, tylko nie informować wcześniej sąsiada przez wykrzykiwanie "zaraz zadzwonię na Policję".

nikt nie ostrzega, to ktoś w policji jest tak miły,że dzwoni do gościa i informuje że zaraz przyjadą,po prostu znajomośvi robią swoje

A Straż Miejska ??
Oni aż się palą do takich wezwań, pewnie przyjadą na "kogucie" :lol:

Ust. o odpadach

ponieważ nie podałaś co to są konkretnie za odpady trudno dywagować...-

poczytaj przepisy karne od art. 69a- 79d

Markiz32 napisał:
Ust. o odpadach

ponieważ nie podałaś co to są konkretnie za odpady trudno dywagować...-

poczytaj przepisy karne od art. 69a- 79d

nie podałam, bo chodzi mi głównie o to jak mu udowodnić to palenie skoro jest uprzedzany przed kontrolą, policja daje mu wcześniej znać, jedzie na wezwanie tak długo aż zdąży ugasić ognisko, sanepid też nie przyjeżdża bez ostrzeżenia a w dokumentach ma faktury za odbiór odpadów,

anusiakowa napisał:
nie podałam, bo chodzi mi głównie o to jak mu udowodnić to palenie skoro jest uprzedzany przed kontrolą, policja daje mu wcześniej znać, jedzie na wezwanie tak długo aż zdąży ugasić ognisko, sanepid też nie przyjeżdża bez ostrzeżenia a w dokumentach ma faktury za odbiór odpadów,

No tak jest, zgadzam sie. Widac jak na dloni ambicje naszych ludzi bycia Eruopejczykami tylko ze z ambicjami nie idzie swiadomosc spoleczna, etyka, dyscyplina pracy etc. Nie widac tez Europy, oj nie.

Powrót