Palenie w domu

• Autor wątku Autor wątku Nefrytete27
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nefrytete27

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam mam nie maly problem , od jakiegos czasu wspollokarotka z ktora mieszkam zaczela popalac w domu papierosy wiedzac , ze na umowie ktora podpisala jest wyraznie zaznaczone , ze dom jest przeznaczony dla osob NIE PALACYCH .
Probowalam z nia to wyjasnic po czym , powiedziala ze lazienka jest jej ( mamy dwie osobne lazienki ) i nic mi do tego czy ona pali czy nie , a poza tym stwierdzila , ze skoro sa popielniczki w domu to oznacza , ze mozna palic . Ja wtedy odpowiedzialam , ze popielniczki sa , ale tylko zeby korzystac z nich na zaewnatrz w ogrodzie , a nie po to zeby palic w domu .
Sytuacja jest bardzo nie przyjemna i nie wiem co zrobic , nie chcialabym posuwac sie do tego aby informowac o tym wlasciciela domu , bo wiem , ze wtedy moze obciazyc i mnie kosztami zlamania umowy , a w najgorszym wypadku dostac natychmiastowe wypowiedzenie umowy najmu domu.
Dodam jeszcze , ze mieszkam w UK , a trutaj bardzo sie przestrzega o nie palenie w domu.
Bardzo prosze o podpowiedzenie jak moge wyegzekfowac od swojej wspollokatorki , aby brala odpowiedzialnosc za to co podpisuje ?

Porozumiej się przede wszystkim z osobą, która wam wynajęła lokal.

Powrót