Pałka teleskopowa

• Autor wątku Autor wątku Pirat Rabarbar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pirat Rabarbar

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
29
Dzień dobry.
Przeglądałem forum, ale znalazłem tylko stare posty i nie poparte orzeczeniami. Mam następujące pytanko - jak to jest z posiadaniem pałki teleskopowej? Czy są jakieś orzeczenia sądów w tym temacie? Sklepy zarzekają się, że to legalne, ale to jednak nie jest wiarygodne źródło. Konkretnie chodzi mi o noszenie tego w kurtce na spacerze przeciwko psom szwendającym się po okolicy.

Kupić i posiadać to jedno, możesz bez obaw. Nosić to drugie, a używać to już całkiem inna historia.

PanGonzo napisał:
Kupić i posiadać to jedno, możesz bez obaw. Nosić to drugie, a używać to już całkiem inna historia.
Możesz rozwinąć?

Ja swoja „pałkę teleskopową” nosze w spodniach nie w kurtce i używam przy każdej sposobności, ale nie przeciwko psom tylko dla przyjemności. Palka, która kupiłeś, może być potraktowana jako niebezpieczne wyposażenie, podobnie jak nóż składany, scyzoryk. Orzeczeń na podobny temat nie znam i nie szukałem.

A co gdybym nosił klucz francuski, siekierę, nożyczki, gruby patyk, butelkę po piwie? To wszystko jest "niebezpieczne wyposażenie".

Zamknięte w skrzyni, w torbie tak, jako narzędzia twojej pracy i muszą być zabezpieczone przed nagłym spontanicznym, niekontrolowanym użyciem niezgodnie z ich przeznaczeniem, obojętnie przez kogo. Nie te czasy, kiedy drwal wracał do domu z siekierą i pilą na ramieniu. To wszystko przez RODO, bo siekiera, nóż czy palka pod ręką i to na ulicy, to twoje dane osobowe, a te muszą być chronione.

pionek1407 napisał:
Zamknięte w skrzyni, w torbie tak, jako narzędzia twojej pracy i muszą być zabezpieczone przed nagłym spontanicznym, niekontrolowanym użyciem niezgodnie z ich przeznaczeniem, obojętnie przez kogo. Nie te czasy, kiedy drwal wracał do domu z siekierą i pilą na ramieniu. To wszystko przez RODO, bo siekiera, nóż czy palka pod ręką i to na ulicy, to twoje dane osobowe, a te muszą być chronione.
Serio... Już wiele o RODO bzdur czytałem ale to bije je wszystkie! :ninja:

Powrót