Panele foto.wolt.oszukany! czy można wypowiedzieć umowę?

• Autor wątku Autor wątku fiberman
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fiberman

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, podpisałem umowę na inst. foto wolt. montowaną w gruncie 5,4KV dnia 02,10,2021 i dokonałem częściowej wpłaty przelewem z konta a resztę 20 tyś zł po tygodniu przelał bank w którym zaciągnąłem kredyt.
Wyznaczono termin montażu na 18.11.2021 i tak też monterzy się pojawili lecz nie zamontowali wszystkiego do końca a mianowicie nie zostało nic połączone od strony elektrycznej twierdząc że przyjechali bez elektryka i zaczęło się umawianie na kolejne terminy.
Terminów było pięć i za każdym razem na budowę przyjeżdżaliśmy a ekipy ani elektryka jak nie było tak też nawet nikt nie zadzwonił że nie mogą dojechać itd.
Po każdym nieudanym dokończeniu montażu kontaktowaliśmy się z firmą VOTUMENERGY i przepraszali, proponowano pisać reklamację i kolejnie oddzwaniali umawiając kolejny termin montażu, tak do dnia 17,12,2021
W umowie jest paragraf 2 który mówi o tym że z przyczyn niezależnych jak pogoda, brak materiału,opóźnienia w dostawach itd. termin realizacji przedmiotu umowy nastąpi nie później niż 30 dni od jej planowanego pierwszego montażu.
I tutaj termin już jest przekroczony! Pani z tej firmy znowu do mnie dzwoniła i próbowała umawiać kolejne terminy ale mam już dosyć bo każdorazowo planowałem dzień wolny żeby tam dojechać i udostępnić ekipie plac budowy.
Obecnie wolałbym wypowiedzieć tę umowę i zażądać zwrotu pieniędzy gdyż na przyszłość obawiam się że ta firma tak samo potraktuje klienta w przypadku drobnej awarii np zgłoszę w kwietniu a przyjadą naprawić w listopadzie jak już nie będzie słońca.
Co mogę w tej sytuacji zrobić?

Powrót